Suyin – copyright Kim Marivoet Foto: Kim Marivoet

Onderneemster Suyin Aerts brengt nieuw boek uit

Een maand geleden haalde ze de nominatie voor strafste onderneemster van Vlaams-Brabant nog binnen, nu heeft ze ook een tweede boek uitgebracht. Met 10 Quintessential Questions wil Suyin Aerts van X-Treme Creations mensen inspireren om zichzelf en anderen in vraag te stellen.

“Onze diverse achtergronden en onze veelzijdige goede en slechte ervaringen kunnen ertoe leiden dat we iets op een andere manier gaan begrijpen dan de persoon naast ons die dezelfde vraag heeft gehoord", vertelt Suyin. "Met dit boek wil ik mensen inspireren om zichzelf en andere in vraag te stellen. Daarom vind ik het ook belangrijk om mijn persoonlijke levenslessen te integreren."

Voor haar boek interviewde Suyin een diverse groep aan leiders, die elk hun eigen verhaal en perspectief in het boek brengen.

Lees ook: Suyin Aerts van X-treme Creations staat in finale van ‘Strafste Onderneemster van Vlaams-Brabant’

"Al van jongs af aan droomde ik ervan om oorlogsreporter te worden, het voelt dan ook surreëel dat ik Rudi Vranckx mocht interviewen", gaat ze verder. "Daarnaast koos ik er ook voor om basketballegende Ann Wauters te interviewen. Als voormalig topsporter voelde ik een sterke verbondenheid met Ann's verhaal en haar overgang van topsport naar ondernemerschap. Ook het gesprek met Piet Goddaer (Ozark Henry) in zijn studio staat voor altijd in mijn geheugen gegrift. Maar ik ging ook de grenzen over, Joseph Oubelkas, is een gekend schrijver en keynotespreker die binnenkort zelfs het podium deelt met Brené Brown. Maar ook Itay Talgam, die Leonard Bernstein als mentor had maakte tijd voor me in Amsterdam. Ik was zelfs op het ESA hoofdkwartier te gast om er Angelique Van Ombergen aan de tand te voelen."

Al interviewde de onderneemster niet enkel bekende namen. "Ik heb er ook voor gekozen om enkele jonge, interessante individuen te interviewen", legt ze uit. "Zoals Max D, die leeft met autisme, en Jasmina, die met 'School of Sea' veel levenslessen meenam op een erg jonge leeftijd."

Ook haar ondernemende echtgenoot Dan Vandevoorde kreeg zijn plaatsje in het boek. Daan de Wever van Dstny schreef het voorwoord.

Meer informatie over 10 Quintessential Questions vind je hier.