_EWW0131 (1)

Opleidingscentrum in technologie en AI ‘Le Wagon’ viert tienjarig bestaan

Het Brusselse opleidingscentrum voor technologie en AI Le Wagon viert deze week zijn 10-jarig bestaan. Le Wagon is wereldleider in tech- en AI-opleidingen en is dezer dagen relevanter dan ooit. ​

Le Wagon werd opgericht in Parijs door Boris Paillard, Romain Paillard en Sébastien Saunier. Het opleidingscentrum ontstond uit de visie om de kloof te overbruggen tussen de vraag naar talent in de technologiewereld enerzijds en de beschikbare vaardigheden op de arbeidsmarkt anderzijds. Le Wagon ontwikkelde een uitgebreid opleidingsprogramma dat studenten concrete projecten, praktische oefeningen en real life toepassingen voorschotelt. De meeslepende leermethode stelt studenten in staat om snel en effectief vaardigheden te verwerven die gegeerd zijn op de arbeidsmarkt. Le Wagon bereidt hen ook voor op veranderingen op vlak van data en AI. Met zijn studentgerichte aanpak en gerenommeerde onderwijsmethode creëert het opleidingscentrum bovendien een breed ecosysteem in de techwereld.

In België bestaat Le Wagon sinds september 2015. Het opleidingscentrum in Brussel lanceerde er al 59 bootcamps in Web Development, Data Science & AI, en Data Analytics. Le Wagon België heeft bijna duizend alumni, waaronder zo’n 150 freelancers, ruim honderd ondernemers en bijna 600 werknemers die aan de slag zijn voor gerenommeerde bedrijven zoals Odoo, Proximus, de Nationale Bank van België, Deloitte, Bain & Company, E&Y en Google. Het opleidingscentrum is gevestigd op de gloednieuwe vierde verdieping van BeCentral in Brussel.

Dankzij strategische samenwerkingen met toonaangevende bedrijven, innovatieve startups en vooraanstaande onderwijsinstellingen, staat Le Wagon voorop in digitale innovatie en bevordert het een dynamische samenwerking binnen de technologische gemeenschap.

Terwijl de organisatie haar tweede decennium ingaat, blijft Le Wagon trouw aan haar missie: individuen en bedrijven de vaardigheden en kennis bijbrengen die nodig zijn om mee te zijn in het digitale tijdperk. Le Wagon staat klaar om de toekomst van technologisch onderwijs verder vorm te geven voor de komende jaren.