Nieuws Vlaams-Brabant Oudste afhaalrestaurant van Keerbergen bestaat 20 jaar

Oudste afhaalrestaurant van Keerbergen bestaat 20 jaar

De ploeg van Di Livorno, Enchanté en Buddha Lounge. Foto Erik Van Eycken

Oudste afhaalrestaurant van Keerbergen bestaat 20 jaar

KEERBERGEN – Restaurant Di Livorno blaast twintig kaarsjes uit. Het oudste afhaalrestaurant van de gemeente wist lang voor Covid dat de formule zou aanslaan. Intussen hebben Santos Kesi en co al drie zaken geopend.

“Mensen hebben niet altijd de tijd om te koken, en daar speelden we twintig jaar geleden al op in. Sinds geruime tijd leveren we ook aan huis”, zegt zaakvoerder Santos Kesi.

Maar het stopte niet bij die ene zaak:. “Terwijl we bij Di Livorno vooral Italiaans koken in combinatie met de wereldkeuken, vonden mijn vrouw en ik dat we ook Belgische gerechten moesten aanbieden. Vier jaar geleden openden we – ook in het centrum – Echanté.”

Amper twee jaar geleden kwam er een derde zaak bij die zich toespitst op Indiaase en Thaise keuken, Buddha Lounge. “Met deze zaak startten we oorspronkelijk in Rijmenam (Bonheiden, red.). In volle coronaperiode, we spreken juni 2020, waagden we ons aan dit voor Keerbergen nieuwe concept. En we zijn best trots. We kunnen stellen dat we met onze drie zaken een breed palet van de wereldkeuken aanbieden.”

Wereldkeuken

Santos’ concept was twintig jaar geleden baanbrekend in een kleine gemeente. “Het was toen de eerste keer dat hier dergelijke gerechten werden geserveerd, we introduceerden hier de wereldkeuken. Inmiddels is het ingeburgerd en we merken zelfs dat de klanten niet alleen uit Keerbergen maar ook uit naburige gemeenten komen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.