morgane OOO Foto: Morgane Gielen

Out Of Office met Morgane Gielen van No Babes Agency: “Voor het eerst sinds ik in hoofdberoep begon, ga ik weer rondreizen en genieten”

Tijdens de vakantieperiode zijn ook ondernemers 'Out of Office'. Hoog tijd dus om ondernemers wat beter te leren kennen. Vandaag praten we met Morgane Gielen, oprichtster van het inclusieve modellenbureau No Babes Agency. Ze vertelt over haar reis naar het woelige Myanmar, haar favoriete plekjes in Leuven en Mechelen en haar levensmissie.

Wat zijn jouw plannen deze zomer?

Mezelf op de eerste plaats zetten. Voor de eerste keer sinds ik in 2019 in hoofdberoep begonnen ben, ga ik deze zomer voor een maand sluiten, rondreizen en genieten. Een vakantie doe ik elk jaar, maar voor ik in hoofdberoep begon maakte ik grote, lange soloreizen en die kans heb ik sindsdien niet meer gehad. Deze zomer trek ik naar Italië voor de trouw van mijn vrienden Natalia en Damiano, die je kan kennen van ‘Blind Getrouwd’. Daarna vliegen we door naar Portugal of Marokko, we weten het nog niet juist, we gaan YOLO doen en een last minute boeken. Wat ik daar wel echt wil meepikken, is een yogaretreat.

Wat was je meest memorabele vakantie tot nu toe?

Mijn soloreis naar Myanmar! Dat is een prachtig land met een prachtige cultuur. Ze zijn toeristen daar niet gewend dus ik was precies een superster (lacht). Los daarvan, soloreizen is ook nog eens de ideale manier om jezelf te leren kennen. Ik ben fan!

Lees ook: Out Of Office met Aster Breekweg van Club Gewoon: “Sicilië heeft echt mijn hart veroverd”

Wat waren je favoriete dingen aan Myanmar? Waarom moeten we naar daar op reis?

Vooral de cultuur, de vriendelijkheid van de mensen en de spiritualiteit is me bijgebleven. Het is een land in crisis dus ik weet niet of het op dit moment een goed idee is om te bezoeken, ik ben niet echt op de hoogte van de huidige situatie, maar het is echt geweldig. Mijn persoonlijke highlights waren het bezoeken van de stammen van de langnekvrouwen, die je ook in Thailand kan vinden, door de straten verdwalen in Mandalay en Yangon, tempels beklimmen in Bagan, … Als vrouw is het er ook heel aangenaam om alleen te reizen. Ik heb nooit last gehad van iets of iemand. Als je echt nog eens op zoek bent naar een cultuurshock, en een rijke cultuur aan kleuren, geuren, gastvrijheid en uniekheid, dan is dit the place.

Waar zou je een toerist naartoe sturen die in jouw regio iets moois wilt ontdekken?

Leuven en Mechelen: zo’n mooie, fotogenieke steden die mensen vaak skippen. In Leuven zijn het Italiaanse restaurant Baracca en Raffat, een restaurant met Pakistaans eten met Vlaamse touches. Voor dessert zou ik mensen naar ijssalon Croccantino in Herent sturen of naar chocoladebar Quetzal, daar hebben ze ook lactosevrij ijs. In Mechelen hou ik van Niki’s Bakery voor vegan taart en Technopolis, dat blijft leuk, hoe oud je ook bent. Maar in beide steden wandel ik gewoon graag rond om foto’s te maken met modellen. Het is een zeer mooie omgeving.

 

“Technopolis. Dat blijft leuk, hoe oud je ook bent.”

Wat geeft jou kracht of energie?

Mijn levensmissie is wat me drijft: mensen die geen stem krijgen toch een stem geven, en dat ook in uitvoering brengen. Anderzijds krijg ik ook veel energie van Taiko, Japanse drum, te spelen. Dat is pas een opkikker!

No Babes lijkt me een uiting van je levensmissie, klopt dat?

No Babes geeft een stem aan zij die geen stem krijgen doordat ik mensen fotografeer en hun verhaal vertel in uitgeschreven vorm naast de foto. Daarnaast hebben we met No Babes ook al een rubriek gehad op Iedereen Beroemd (VRT1), hebben we al een podcast op de markt gebracht (Taboo Talk) en maken we vaak video’s. Ook, en uiteraard de grootste, de oprichting van No Babes Agency, waarmee we mensen representeren die geen kans zouden krijgen in de ‘normale’ industrie door hun andersheid, beperking, lengte of maat.

Wie is jouw grootste voorbeeld?

Ik heb niemand specifiek in gedachten. Ik laat me graag inspireren door gewone mensen en hun verhaal. Iedereen die op mijn pad komt, heeft me wel iets te leren.

Lees ook: Out Of Office met Inge Van Belle: “Ik loop wel eens een pralinewinkel binnen, gewoon voor de geur van chocolade”

Wie zou je nog graag als model voor je camera hebben?

Enkele toppers op vlak van inclusiviteit, waaronder Winnie Harlow (red. Amerikaans model met vitiligo), Luc Bruyère (red. Frans model geboren met één arm), Sophia Hadjipanteli (red. Grieks-Cypriotisch model gekend voor haar unibrowlook) en Aaron Philip (red. eerste zwarte, trans en lichamelijk gehandicapte model). Maar de lijst is eindeloos.

Welke serie of film zou je deze zomer nog graag gezien hebben?

Momenteel kijk ik uit naar de nieuwe Hunger Games-film en het tweede seizoen van And just like that.

Met welke BV zou je wel eens een week van leven willen ruilen?

Pfoe, moeilijke vraag. Ik heb niemand specifiek in gedachten omdat ik graag vermijd me te vergelijken met anderen, uit self care. Maar ik zou heel graag eens een week als actrice of presentatrice door het leven gaan. Ik ben, wat niet veel mensen weten, nogal expressief in mijn gezichtsuitdrukkingen en heb me altijd geboeid in acteren. Daarnaast host ik al regelmatig dingen, waaronder een podcastreeks voor Flair en de rubriek op Iedereen Beroemd. Ik heb het gevoel dat het mij wel ligt.

Welke droom zou je nog graag verwezenlijken?

Internationaal doorbreken met No Babes Agency uiteraard, maar ik zou ook graag Canon-ambassadrice worden, mijn fotoboek in verschillende talen uitbrengen en als het even kan ook de perfecte work-life balance uitvissen.