Nieuws Vlaams Brabant Outdoor groep haalt frisse neus na kapitaalinjectie en afgeronde schuldherschikking

Outdoor groep haalt frisse neus na kapitaalinjectie en afgeronde schuldherschikking

Credit: Belga image.

Outdoor groep haalt frisse neus na kapitaalinjectie en afgeronde schuldherschikking

LEUVEN/TIELT-WINGE/DROGENBOS/ZAVENTEM/BRUSSEL  – De financiële herstructurering van de groep boven outdoorketen A.S. Adventure, met in onze provincie vestigingen in onder andere Leuven, Tielt-Winge, Zaventem en Drogenbos,  is afgerond. In het kader van een schuldherschikking krijgen de banken een belang in de groep, terwijl het Franse investeringsfonds PAI 25 miljoen euro injecteert. De moedergroep krijgt de naam Yonderland. Operationeel verandert er niets.

Het akkoord over een schuldherschikking was midden maart al aangekondigd. De banken zijn bereid om 85 miljoen euro schulden kwijt te schelden in ruil voor een belang in de groep. Zij verkeerde voor de coronacrisis al in de financiële gevarenzone en werd door de pandemie extra getroffen.

Al benadrukt Yonderland, nieuwe naam van de groep boven A.S. Adventure, dat het ook vorig jaar winstgevend was. De herstructurering is nu afgerond. “Deze financiële procedure geeft de internationale groep extra slagkracht om de coronapandemie te trotseren, maar vooral ook om de voorziene groeistrategie verder uit te werken”, klinkt het in een persbericht. “We willen groeien door selectief nieuwe winkels te openen en ook onze e-commerceplatformen uit te breiden.”

De raad van bestuur wordt uitgebreid met twee nieuwe mensen, onder wie Daniel Ropers, voormalig CEO van de Nederlandse webwinkel bol.com. Yonderland heeft bijna 200 winkels, verspreid over België, Frankrijk, Ierland, Luxemburg, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. In België is de groep actief met de merken A.S. Adventure en Juttu.

Bron: Belga.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.