Nieuws Vlaams Brabant Paul volgt Christiane op bij regionale werking sectorfederatie

Paul volgt Christiane op bij regionale werking sectorfederatie

Paul De Schrijver is de nieuwe voorzitter van essenscia Brussel.

Paul volgt Christiane op bij regionale werking sectorfederatie

NEDER-OVER-HEEMBEEK/BRUSSEL – Paul Deschrijver, Site Manager van de Solvay Campus in Neder-Over-Heembeek, is door de raad van bestuur unaniem verkozen tot nieuwe voorzitter van essenscia Brussel, de regionale afdeling van de Belgische chemie-, kunststoffen- en life sciences federatie. Met deze functie, die hij zal opnemen vanaf 5 juni, volgt hij Christiane Malcorps (Solvay) op die met pensioen gaat. Concurrentiekracht, duurzaamheid en talent vormen de prioriteiten voor de komende 3 jaar.

Christiane Malcorps van Solvay was 4 jaar voorzitter van essenscia Brussel, en gaat met pensioen. Christiane wordt op 5 juni opgevolgd door Paul Deschrijver, die door essenscia Brussel voor 3 jaar is verkozen tot voorzitter van de regionale afdeling van de federatie.

“Paul brengt continuïteit in dit voorzitterschap en zal onze ambities voor de chemie-, farma- en biotechindustrie in Brussel verderzetten. Het Hoofdstedelijk Gewest ligt in het hart van Europa, huisvest verscheidene nationale en Europese hoofdzetels, en is voor onze sector de thuisbasis van gerenommeerde onderzoekscentra en productievestigingen”, zegt de afscheidnemende Christiane Malcorps.

“Ik wil essenscia Brussel bedanken voor het vertrouwen”, reageert de nieuwbakken voorzitter. “Samen blijven we ons inzetten om de internationale concurrentiepositie van de chemie- en life sciences sector in onze hoofdstad te versterken. Ik ben ervan overtuigd dat een sterk industriebeleid ontegensprekelijk bijdraagt tot de ontwikkeling van duurzame innovaties en werkgelegenheid voor de talenten van vandaag en morgen.”

Carrière 

Paul Deschrijver, doctor in de Organische chemie aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB), startte in 1990 zijn carrière bij Solvay, waar hij momenteel de functie bekleedt van Site Manager van de Solvay Campus in Neder-Over-Heembeek. Tijdens zijn carrière bij het chemiebedrijf heeft hij verschillende functies uitgeoefend in productiemanagement en als directeur van vestigingen in België, Frankijk, Nederland en Duitsland.

Raad van bestuur 

De raad van bestuur van essenscia Brussel bestaat uit: Frédéric Druck, gedelegeerd bestuurder van de regionale afdeling, Wim Blendeman (Catalent), Jean-Luc Dewez (Corden Pharma), Sophie Eykerman (Sterop), Xavier Hormaechea (UCB) en Peter Janssen (Plasma Industries).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.