https___static.nieuwsblad.be_Assets_Images_Upload_2023_04_14_96bce49f-6cff-481f-bd32-3b4dd2e9a04c Foto LWH

Populaire brasserie in domein De Vijvers heropent in nieuw kleedje

AVERBODE, TREMELO - Op domein De Vijvers in Averbode is sinds deze week brasserie De Vijvers open. De vroegere bistro werd in een nieuw kleedje gestoken door Wim Michiels (47) en Ann Roosen (45) van eetcafé Velo in Baal (Tremelo).

Bistro De Vijvers ging in 2021 open onder het beheer van chef Thijs Vervloet van restaurant Colette De Vijvers er vlak naast. Domein De Vijvers is eigendom van Bob Verbeeck, die ook het domein Balenberg in Baal in eigendom heeft, waar eetcafé Velo is gevestigd.

LEES OOK. Wim en Ann heropenen bekroonde bistro in Averbode

“Bob Verbeeck polste ons naar de interesse om de uitbating van de bistro over te nemen”, zegt Wim. ”Dat klonk mij als muziek in de oren. Vroeger was hier immers het Vossenhol gevestigd. In die tijd heb ik hier tien jaar lang met hart en ziel gewerkt. De brasserie hier kunnen uitbaten voelt als thuiskomen. Niet alleen voor mij trouwens. Voor het werk in de keuken kan ik rekenen op chef Kshanaka De Almeida, die hier ook jarenlang heeft gewerkt. We weten wat we aan elkaar hebben.”

 

Met het oog op de heropening zijn in het gebouw een aantal aanpassingen gebeurd. “De toog is verhoogd en de bar is anders ingericht om zo de bediening efficiënter te laten verlopen. Het meubilair is vernieuwd. Ook de keuken gaan we nog aanpassen. De inductievuren worden groter gemaakt, wat heel praktisch is om in de zomer veel mosselpotten tegelijk te bereiden.”

Het aantal zitplaatsen binnen bedraagt 90, buiten 120. Het terras achteraan biedt uitzicht op de waterplas van De Vijvers, die ’s avonds sfeervol verlicht is. Een gedeelte van het terras is overdekt, zodat mensen bij regen toch comfortabel buiten kunnen zitten. De brasserie opende woensdag de deuren. “Het was meteen een voltreffer”, vertelt Wim. “In de middag was de zaak volzet en de drukte hield aan tot ’s avonds. Jammer genoeg moesten we zelfs mensen weigeren, omdat de zaak met reservaties volzet was. De mensen reageren heel enthousiast. Ze zijn blij dat hier weer een zaak is gevestigd.”