1

Project evolueert mee met woonbehoefte van huurder

LAKEN/SINT-LAMBRECHTS-WOLUWE - De openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap Home Invest Belgium uit Sint-Lambrechts-Woluwe, gespecialiseerd in aankoop, ontwikkeling, verhuur en beheer van residentieel vastgoed, levert met "The Felicity" een vastgoedproject met 11 woningen en 37 appartementen op in Laken. “The Felicity is uniek omdat het mee evolueert met de woonbehoefte van iedere bewoner. Naargelang zijn of haar levensfase kan de bewoner een gepaste woning huren binnen hetzelfde wooncomplex. En die formule slaat aan, want één maand na de oplevering is al meer dan 60% verhuurd”, vertelt CEO Sven Janssens.

The Felicity is een woonsite met een oppervlakte van 4.868m² die werd gerealiseerd in samenwerking met architectenbureau Symetry, ingenieur speciale technieken Pluricité en ingenieur stabiliteit Sweco Belgium. Bijzonder aan het woonproject is de grote diversiteit qua aanbod: 1 studio, 10 eenslaapkamer-appartementen, 25 tweeslaapkamerappartementen, 12 drieslaapkamerappartementen én 11 huurhuizen met elk een privétuin. “Dat geeft huurders (studenten, huisgenoten, jonge koppels, gezinnen en senioren) de mogelijkheid om hun woning te laten meegroeien met hun behoeften tijdens de verschillende levensfases, zonder noodzaak om het gebouw of de buurt die hen bevalt te verlaten”, zegt CEO Sven Janssens.

Twee derde verhuurd

Het concept blijkt alvast een succes: tijdens de oplevering begin juni was reeds de helft van de woningen verhuurd. Nu, één maand later, is dit aantal reeds gestegen tot 62,5%. “Een absoluut record”, aldus nog Janssens. “Ter vergelijking: ons vorige project The Factory haalde pas na 6 maanden een bezettingsgraad van 50%.”

Modelwoningen

Wie op zoek gaat naar een huurwoning, wil een goed geïnformeerde keuze maken. Daarom zette Home Invest Belgium bij dit project extra in op een nauwe samenwerking tussen zijn verschillende departementen, met als resultaat dat de commercialisatie reeds drie maanden voor oplevering kon worden opgestart. Om de keuze nog eenvoudiger te maken voor de geïnteresseerden, werden ook twee modelwoningen op voorhand ingericht. Zo kregen potentiële huurders al ruim op voorhand de mogelijkheid om (een model van) hun toekomstig appartement of woning te bezichtigen. Sven Janssens: “Het is onze ambitie om de ‘Landlord of Choice’ te zijn, zowel voor onze huidige als toekomstige huurders. De begeleiding van een huurder start al vooraleer die een keuze gemaakt heeft. Daarom proberen we alle informatie zo vroeg mogelijk ter beschikking te stellen – ook als het project nog in aanbouw is. Zo willen we niet alleen tegemoetkomen aan de noden van onze huurders, maar ook aan hun totaalbeleving, iets wat veel verder gaat dan de woonervaring op zich”, besluit Janssens.