Nieuws Vlaams Brabant Quetzal trekt met chocoladebar naar Nederland

Quetzal trekt met chocoladebar naar Nederland

Quetzal trekt met chocoladebar naar Nederland

Quetzal leuvenQuetzal trekt de grens over. Het bedrijf uit Tremelo breidt het concept van de chocoladebar uit naar Nederland. Eerst naar Amersfoort en nog dit jaar naar enkele andere locaties bij onze noorderburen. Het worden kopies van de bar in Leuven (foto) waar Quetzal duurzaam geproduceerde chocoladeproducten serveert.

De eerste Nederlandse chocoladebar van Quetzal opent op 1 september in Amersfoort. De Vlaams-Brabantse franchiseformule wil daar nog dit jaar drie tot vijf andere locaties in Nederland aan koppelen. Robert Hoenderdos, die de masterfranchise in handen heeft, wil het concept uitrollen naar andere steden in Nederland. Hierover lopen gesprekken met tien potentiële franchisenemers in onder meer Amsterdam, Utrecht, Amersfoort, Den Bosch, Haarlem, Hoofddorp, Leiden en Maastricht. “De juiste locatie koppelen aan de juiste ondernemer vraagt tijd”, zegt Hoenderdos.

quetzalmenuIn Leuven heeft Quetzal een chocoladebar aan het Alfons Smetsplein. Voorts telt het soortgelijke trendy bars in Antwerpen en twee in Duitsland (Chemnitz en Leipzig). Het concept richt zich expliciet op de chocoladeliefhebber. De producten zijn gebaseerd op diverse chocoladesoorten, van Ghana tot Ecuador. Klanten kunnen er terecht voor bijna honderd soorten chocolademelk, brownies, chocolademilkshakes, broodjes met chocoladesnippers en ijs en fruit met chocolade.

Alle chocolade en aanverwante producten worden op een ambachtelijke en duurzame manier gemaakt. “In de trendy bars van Quetzal staat alles in het teken van chocolade in zijn puurste vorm. Het gebruik van hoogwaardige materialen is de standaard. De formule combineert geuren, smaken, kleuren en klanken die op elkaar zijn afgestemd. De chocoladebar van Quetzal is een totaalbeleving”, stelt Hoenderdos.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer