Nieuws Vlaams Brabant Recordmaand voor luchthaven van Zaventem

Recordmaand voor luchthaven van Zaventem

Recordmaand voor luchthaven van Zaventem

De luchthaven van Zaventem mocht in mei meer dan 2,2 miljoen passagiers verwelkomen. Dat is een nieuw record voor de maand mei. Dat heeft Brussels Airport maandag bekendgemaakt.

De cijfers wijzen op een groei met 2,4 procent tegenover mei 2015. De luchthaven vergelijkt niet met 2016. Wegens de aanslagen die in maart van dat jaar plaatsvonden, zijn vergelijkingen met 2016 niet representatief.

Het is al het vierde maandrecord in 2017. Alleen in februari ontving de luchthaven van Zaventem geen recordaantal passagiers. Het aantal lokaal opstappende passagiers ligt wel lager dan in 2015. Toen viel het verlengde weekend van Pinksteren in mei en dit jaar in juni. Het aantal transferpassagiers steeg met 25,9 procent.

“De groeicijfers zijn te danken aan de sterke prestaties van Brussels Airlines zowel op de korte- als op de langeafstandsvluchten, Ryanair, TUI fly en de groei van de langeafstandsluchtvaartmaatschappijen”, zegt de luchthavenuitbater.

Het vrachtvolume op Brussels Airport steeg in mei met 8,1 procent in vergelijking met twee jaar geleden. Het volvrachtsegment steeg met 17,2 procent en de expressdiensten deden het 16,6 procent beter.

Brussels Airlines, de grootste klant van de luchthaven, liet maandag op zijn beurt weten in mei 839.320 passagiers te hebben vervoerd. Dat zijn er 133.572 of 18,9 procent meer dan in mei 2016. De forse stijging heeft volgens de luchtvaartmaatschappij niet alleen te maken met de aanslagen, die zwaar doorwogen op de cijfers van vorig jaar. Maar ook met “het succes van de commerciële strategie”. De bezettingsgraad van de vliegtuigen nam toe tot 76,5 procent. Brussels Airlines vervoerde eveneens meer cargo.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.