Nieuws Vlaams Brabant Recticel haalt grote vis binnen

Recticel haalt grote vis binnen

Olivier Chapelle. Copy: Belga Image.

Recticel haalt grote vis binnen

EVERE – Recticel, producent van schuimen en isolatie en met hoofdzetel in Evere, heeft het Zwitserse Foampartner overgenomen. Met de deal is ongeveer 250 miljoen euro gemoeid. 

Het Zwitserse FoamPartner maakt technische schuimoplossingen voor de markten mobiliteit, industriële specialiteiten en living & care. De activiteiten worden samengevoegd met de divisie Recticel soepelschuim, om het nieuwe bedrijfssegment Engineered Foams te vormen.

1.000 werknemers 

FoamPartner heeft zijn hoofdzetel in Zwitserland, en heeft 12 vestigingen in de VS, China, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk. Het bedrijf stelt 1.100 mensen te werk en was in 2019 goed voor een omzet van 275 miljoen euro. Met de overname realiseert Recticel naar eigen zeggen een belangrijke stap in haar strategische transformatie. Begin juli voltooide de groep, met hoofdzetel in Brussel, de desinvestering in zijn afdeling auto-interieurs en in de joint venture Eurofoam.

Strategische transformatie 

“Met de overname realiseert Recticel een belangrijke stap in haar strategische transformatie”, zegt CEO Olivier Chapelle. “FoamPartner is een zeer innovatief bedrijf, dat jaarlijks onder meer 5,5 miljoen euro investeert in Research & Development en toegepaste technologieën. In de afdeling R&D werken 35 mensen. Het bedrijf heeft een portfolio die zeer complementair is met onze divisie soepelschuimen. Met de overname willen we onze groei versnellen in de ‘high value-added’-activiteiten, met een focus op innovatie.”

Synergieën 

Volgens de CEO zouden synergieën binnen beide bedrijven, onder meer in de commerciële en de operationele afdelingen, tegen 2023 14 miljoen euro moeten opleveren. De overname zou volgens Chapelle in het eerste kwartaal van 2021 afgerond moeten zijn.

Zakenbank Lincoln International adviseerde Foampartner bij de verkoop aan Recticel.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Leuven
Brussel

JCI huldigt jonge toppers

BRUSSEL/LEUVEN - JCI Belgium, de vereniging voor jonge ondernemende mensen tussen 18 en 40, heeft dinsdag de "Ten Outstanding Young… Lees meer

Onderneming
Gemeente

Meest gelezen in andere regio('s)

Meest gelezen in deze regio

Affligem, Anderlecht
Affligem

12 faillissementen

LEUVEN/AFFLIGEM/ZAVENTEM/DILBEEK/TIELT-WINGE - De ondernemingsrechtbanken van Brussel en Leuven hebben 12 bedrijven failliet verklaard.  Aan de Reystraat in Ruisbroek (Sint-Pieters-Leeuw) is… Lees meer