Nieuws Vlaams Brabant Renovatie verplicht na verkoop bedrijfsgebouw en kantoor

Renovatie verplicht na verkoop bedrijfsgebouw en kantoor

Renovatie verplicht na verkoop bedrijfsgebouw en kantoor

LEUVEN/HALLE/VILVOORDE/BRUSSEL – De Vlaamse regering voert een renovatieverplichting in na de verkoop van bedrijfsgebouwen en kantoren. Dat meldt Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). Het gaat om een maatregel die was aangekondigd in het regeerakkoord.

Vanaf 1 januari 2022 zal elk niet-woongebouw dat overgedragen wordt naar een andere eigenaar, binnen de 5 jaar aan vier energiebesparende maatregelen moeten voldoen.

Vier maatregelen 

Zo moet het dak een minimale isolerende waarde hebben, moet enkel glas worden vervangen en moeten verwarmingsinstallaties van ouder dan 15 jaar worden vernieuwd. Als er aardgas beschikbaar is, mag er geen nieuwe stookolieketel komen. Ten slotte moeten ook oude koelinstallaties worden vervangen.

Energielabel 

Een nieuwe eigenaar van een residentieel gebouw kleiner dan 500 vierkante meter zal vanaf 1 januari binnen de 5 jaar, aanvullend op het minimale maatregelenpakket, ook een energielabel C of beter moeten behalen.

Voor grote niet-residentiële gebouwen wordt vanaf 1 januari 2023 nog een stap verder gegaan. Binnen de 5 jaar na de overdracht moeten zij, aanvullend op de renovatie, over een minimaal aandeel hernieuwbare energie van 5 procent beschikken.

“28 procent van onze CO2-uitstoot komt naar buiten via versleten daken en slecht geïsoleerde muren, ramen en deuren”, zegt Demir. “Niet alleen in particuliere woningen is dat het geval, ook bij niet-woongebouwen. Eén op de zeven gebouwen in Vlaanderen is niet-residentieel.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Leuven
Brussel

Jaspers-Eyers tekent mee aan VRT Morgen

LEUVEN/BRUSSEL - Het Leuvense/Brusselse/Hasseltse architectenbureau Jaspers-Eyers en de Brusselse collega's van OFFICE Kersten Geers David Van Severen tekenen mee aan… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Merchtem, Vilvoorde
Merchtem

Broers Colpan openen tweede AH

VILVOORDE - Mathieu en Gabriel Colpan hebben woensdag hun tweede Albert Heijn-franchise geopend aan het Broekplein (wijk 4 Fonteinen) in… Lees meer