Cocina Châtelain

Restaurant Cocina Châtelain viert 8-jarig bestaan met culinaire flashback

ELSENE - Het Italiaans restaurant Cocina Châtelain, genoemd naar de Brusselse wijk Kastelijn, bestaat 8 jaar en die heuglijke gebeurtenis laten ze niet zomaar passeren.

In 2016 opende het Italiaanse restaurant Cocina Châtelain. Al snel werd het de niet te missen plek voor liefhebbers van de Italiaanse keuken in de bruisende Kastelijnwijk in Elsene, Brussel. Dat succes gaf meteen de aanzet voor een tweede zaak. In 2017 kwam Cocina Flagey erbij, een pizzeria & aperitivobar in de levendige Flageywijk in Elsene. Nog geen jaar later breidt het concept opnieuw uit met  de opening van Bistro Nazionale. Een paar jaar later, na de sluiting van restaurants tijdens de pandemie, werd een delicatessenzaak en traiteur Gabriella opgericht, op het emblematische Sint-Jobplein in Ukkel.

Om het 8-jarig bestaan van hun eerste restaurant Cocina Châtelain te vieren, organiseert het restaurant een culinaire trip naar 2016. Wie graag eens het openingsmenu van Cocina Châtelain proeft, kan daarvoor van 11 tot 17 maart terecht in het restaurant. Het perfecte excuus om (opnieuw) de gerechten te ontdekken die acht jaar geleden het hart van de eerste gasten hebben veroverd, vinden ze.

Op het openingsmenu staan antipasti als insalata caprese, parmigiana, sauté van inktvis, en gerechten als spaghetti alle vongole, ravioli met eekhoorntjesbrood en verse truffel. Om de avond af te sluiten kan je genieten van de dolci, met een heerlijke tiramisu of een panna cotta. En ook de prijzen van toen worden teruggebracht. Voor de antipasti betaal je in de jubileumweek tussen de 9 en de 12 euro en een dessertje krijg je er voor zo'n 8 euro.