EXKI Stan Monheim Foto: Exki

Restaurantketen EXKi haalt Stan Monheim aan boord als nieuwe CEO

EXKi, de Belgische restaurantketen die zich inzet voor duurzame en gezonde voeding, krijgt een nieuwe CEO. Stan Monheim volgt met ingang van maart Frédéric Rouvez op, die eveneens de oprichter van de keten is.

EXKi werd opgericht in 1999 met als doel om gezonde en duurzame kwaliteitsvoeding aan te bieden, op het ritme van de stad en de reiziger. Op vandaag telt de restaurantketen 77 vestigingen in zes Europese landen, waarvan het merendeel in België (38 restaurants) en Frankrijk (32 restaurants), deels in eigen beheer, deels onder franchise.

Stan Monheim brengt 25 jaar ervaring in de Food & Beverage sector met zich mee. De kersverse CEO startte in 2001 bij het toenmalige Carestel. Sinds 2006 was hij aan de slag voor Autogrill (nu Avolta) waar hij de laatste 7 jaar als General Manager Operations verantwoordelijk was voor de Europese activiteiten.

“Stan is reeds jaren vertrouwd met ons concept. Hij is een ondernemer en strateeg met een grote aandacht voor het menselijke aspect en sterke communicatie. Ik ben er dan ook van overtuigd dat hij dit momentum zal grijpen om het volgende hoofdstuk te schrijven van ons verhaal,” zegt Frédéric Rouvez, die zelf aan boord blijft als medeaandeelhouder en lid van de Raad van Bestuur van EXKi.