3 Rima Farhat.

Rima en Ayla primussen in ICT

BRUSSEL -  Ter gelegenheid van de 13de editie van "She goes ICT" heeft het vakblad Data News en een jury Rima  Farhat (Accenture) benoemd tot ICT Woman of the Year 2021. Ayla Cremmery (AE) werd verkozen tot Young ICT Lady of the Year 2021.

Rima Farhat haalde het van Cindy Smits (Digitale Wolven) en Tine Vandenbreeden (MobileXpense) die weliswaar ook op felicitaties van de jury kunnen rekenen. Rima Farhat is managing director en lead of Technology Resources Industry binnen Accenture Belgium. Zij wist de jury te overtuigen met een energiek en vooral authentiek verhaal over hoe ze tot tot deze positie kon opklimmen en hoe ze daarbij de nodige hindernissen overwon. Leiderschap op C-niveau, ondernemerschap en technologische passie zijn belangrijke criteria, aangevuld met ambitie, een bewezen parcours, aandacht voor diversiteit, een sterke persoonlijkheid en visibiliteit.

Voor de 10de keer ging Data News ook op zoek naar een ‘Young ICT Lady of the Year’. Daarmee wil Data News de belangstelling trekken van (jonge) dames voor een loopbaan in de ICT-sector. Iedere vrouw die niet ouder is dan 35 jaar en werkzaam is in een ICT-bedrijf of in een ICT-functie kon zich kandidaat stellen of voorgesteld worden door een collega. Uit de dossiers die ingediend werden selecteerde de jury 10 genomineerden. Via online voting werd een top-5 bepaald. Die vijf dames mochten zichzelf komen voorstellen aan de jury, die uiteindelijk Ayla Cremmery, Technical Consultant bij AE, verkoos als Young ICT Lady of the Year.