Nieuws Vlaams Brabant RMC Classics in Zemst strijdt mee in ‘Battle of the Kings’

RMC Classics in Zemst strijdt mee in ‘Battle of the Kings’

RMC Classics in Zemst strijdt mee in ‘Battle of the Kings’

zemstRMC Classics, de Harley-Davidson-dealer  in Zemst, neemt deel aan de internationale ‘Battle of the Kings’ Harley-Davidson custom-competitie. In deze wedstrijd strijden Harley-Davidson-dealers in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) om de titel van ‘beste custom builder’. De deelnemende dealers nemen de Sportster Iron 883 onder handen en customizen de motor naar eigen inzicht.

In de Benelux doen elf authorized Harley-Davidson-dealers mee aan de wedstrijd. Het publiek stemt via deze website op zijn favoriete gecustomized Sportster Iron 883. Stemmen kan tot 18 april. Daarna is er een juryronde plaats en wordt de winnaar voor de Benelux gekozen.

De winnende Benelux-dealer gaat door naar de finale die plaatsvindt tijdens het custom lifestyle-event ‘Wheels & Waves’ in Biarritz, Frankrijk, van 8 tot en met 12 juni. Hier kroont een jury van ervaren custom bike-experts één dealer tot ‘Custom King’ van 2016.

Al bijna veertien jaar lang is Tom Moens de trotse eigenaar van het Harley-Davidson dealership in Zemst, opgericht door zijn vader in 1990. Tom groeide op tussen de motoren en gaat met zijn team opnieuw de strijd aan in de tweede editie van ‘Battle of the Kings’. Zijn motto? ‘Er is meer mogelijk met een Harley-Davidson dan enkel het standaard wisselen van de uitlaat.’

“De Sportster Iron is niet alleen budgetvriendelijk, maar ook heel fijn om mee te rijden”, zegt Moens. “Samen met mijn gedreven en gepassioneerde team wilden we het sportieve gevoel van de bike benadrukken met onze custom-versie. Na overleg kwamen we tot een origineel ontwerp en brengen we een compleet nieuwe motor aan. Van het stuur tot en met de benzinetank, de handvaten en de volledige carrosserie: we hebben alles onder handen genomen. Maar het is vooral onze zelfgemaakte uitlaat die deze Sportster Iron tot een waar pronkstuk maakt.”

“De monteurs in de werkplaatsen van onze dealers zijn de onbetwiste Custom Kings”, zegt zegt Mike Johnstone, Director Marketing Operations voor Harley-Davidson EMEA. “Zij zijn de experts op het vlak van customization. Harley-Davidson heeft een rijke custom-geschiedenis, een sterk netwerk van experts en een uitgebreide collectie onderdelen en accessoires. Dealers zijn dan ook de uitgelezen deelnemers aan deze competitie.”

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.