Nieuws Vlaams Brabant Schoonmaakpersoneel verhuist naar Mobility Masters

Schoonmaakpersoneel verhuist naar Mobility Masters

Schoonmaakpersoneel verhuist naar Mobility Masters

mobility-mastersSwissport Cleaning heeft zijn contract met Brussels Airlines verloren. Het bedrijf dat op Brussels Airport in Zaventem instaan voor het schoonmaken van vliegtuigen maakte dat maandag bekend tijdens een ondernemingsraad. Swissport Cleaning schrapt daardoor 110 van de 240 jobs. De getroffen werknemers kunnen vanaf 1 december heel waarschijnlijk terecht bij concurrent Mobility Masters, dat het contract met Brussels Airlines binnenhaalde.

De vakbonden vrezen dat de overname van het personeel aan minder gunstige arbeidsvoorwaarden zal gebeuren. Ze gaan dinsdag het personeel consulteren. Dan vindt ook een eerste overleg met de directie van Swissport Cleaning plaats.

In de schoonmaaksector op de luchthaven is ongeveer hetzelfde verhaal als bij de bagageafhandelaars aan de gang. Een race to the bottom met lagere prijzen en slechtere arbeidsvoorwaarden in een poging om contracten van elkaar af te snoepen.

Het contract tussen Swissport Cleaning en Brussels Airlines lag al enige tijd ter discussie. Het personeel moest in het verleden al inleveren en instemmen met extra flexibiliteit. Er vielen tientallen ontslagen bij de bedienden.

Vanaf 1 december staat concurrent Mobility Masters in voor de schoonmaak bij Brussels Airlines. De bonden vrezen dat er nog meer zal moeten worden ingeleverd. “Normaal kan het personeel meegaan met het contract. Maar de nieuwe werkgever zal proberen om het aantal personeelsleden te verminderen en te sleutelen aan de loon- en arbeidsvoorwaarden”, zegt vakbondssecretaris Thierry Vuchelen (ACLVB).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.