Afbeelding3 Laurens Vanpoucke, Ignace Buelens en Nathan Coox. Foto RR

Softwarebouwer Smooved tankt 1,5 miljoen euro bij Mediahuis

BRUSSEL - Smooved, dat software ontwikkelt voor vastgoedmakelaars, heeft 1,5 miljoen euro opgehaald in een financieringsronde bij Mediahuis Marketplaces. Met de extra financiering wil het bedrijf de eerste stap zetten naar het buitenland.

Sinds zijn lancering begin 2020 heeft Smooved een indrukwekkend groeitraject afgelegd. Het jonge bedrijf haalde in volle lockdown 400.000 euro op bij bekende tech-fondsen als imec.istart en Pitchdrive. Ondertussen begeleidt Smooved meer dan 20 procent van alle maandelijkse vastgoedtransacties in België.

Smooved biedt software aan voor vastgoedmakelaars om hun kopers te helpen bij onder meer verhuisadministratie en klantenreviews. "We willen de vastgoedsector transformeren met baanbrekende technologie en service", vertelt CEO Nathan Coox.

Met de nieuwe financiering van 1,5 miljoen euro wil Smooved internationaal uitbreiden en verder innoveren. Vorig jaar nog kwam het bedrijf met HouseMatch, een soort Tripadvisor voor vastgoedmakelaars.

"Het Marketplaces-team bij Mediahuis is al sinds begin 2020 een klankbord voor ons", zegt Coox. "We hebben op drie jaar tijd een solide relatie opgebouwd en dat bleek cruciaal in een financieringsomgeving die voor start-ups veel uitdagender is geworden." Ondertussen telt Smooved meer dan 20 medewerkers.