solita iss Links: Joris Haelterman / Rechts: Ossi Lindroos

Solita viert een succesvol jaar: van internationale uitbreidingen tot nieuwe erkenningen en projecten

Leuvens technologiebedrijf Solita kijkt terug op een succesvol 2023. Niet alleen kende het bedrijf een financiële groei van 24 procent. Het werd ook erkend voor haar mensgerichte bedrijfscultuur, kende een recordaantal sollicitaties en breidde uit op binnenlandse en buitenlandse schaal.

“Dankzij zowel bestaande als nieuwe klanten laat Solita in België mooie groeicijfers optekenen”, zegt country director Joris Haelterman. “Het is zeer fijn om vast te stellen dat bedrijven zoals Colruyt, TVH en Argenta onze expertise steeds weer belonen met hun vertrouwen. Het geeft een kick om toonaangevende bedrijven bij te kunnen staan met future proof data- en AI-oplossingen.”

Het bedrijf kende in 2023 niet alleen een groei van 24 procent, maar groeide ook geografisch uit. Ze openden een nieuwe locatie in Gent, maar trokken ook naar Duitsland en Zweden met nieuwe vestigingen in Berlijn, München en Malmö. Daarnaast bundelde Solita ook de krachten met het Poolse Future Mind.

Tevreden werknemers en aandeelhouders

Solita scoorde ook een recordscore van 77 procent op vlak van werknemerstevredenheid. Daarmee belandt het bedrijf in de top 5% van Europa. Solita ontving ook verschillende erkenningen voor een “uitmuntende” bedrijfscultuur en werkplek. Ze werden uitgeroepen tot de derde beste werkplek voor vrouwen wereldwijd, de meest mensgerichte werkcommunity en kregen de Good Working Environment-award toegekend.

Solita mag zich ook een van de meest gezochte werkgevers noemen, met meer dan 33.000 ontvangen sollicitaties en 465 nieuwe werknemers. Daarnaast trokken ze ook nieuwe aandeelhouders aan, waarmee ze bijna de kaap van 700 gerond hebben.

Goede koers voor 2024

Ook 2024 schoot voor het technologiebedrijf goed uit de startblokken. Zo openden ze dit jaar al een nieuwe locatie in het Zwitserse Zurich en werden ze al door Google en Microsoft erkend. Ze kregen onder meer de titels ‘Google Cloud Sales Partner van het jaar’ in Finland en mogen zich ‘Microsoft Responsible AI Center-partner’ noemen in Stockholm.

AI wordt dit jaar overigens het paradepaardje van Solita. Zo investeerde het bedrijf in meerdere projecten voor generatieve AI. Hun Gen AI Studio werd uitgebreid met een Generatieve AI Lab en het bedrijf startte een onderzoeksproject op met ISS.

Lees ook: Solita en ISS slaan handen in elkaar voor onderzoek naar generatieve AI

Daarnaast kon Solita dit jaar al 200 nieuwe krachten aanwerven en werd het bedrijf wederom erkend als uitstekende werkgever, met een “diverse en gezondheidsbevorderende werkomgeving”.

“Ik ben ongelooflijk trots op alle Solitans in heel Europa voor het consequent creëren van een positieve impact en het overtreffen van de verwachtingen van de klant. Resultaten leveren en tevreden klanten zijn de sleutel tot ons blijvende succes”, besluit Ossi Lindroos, CEO van Solita. “We blijven ons richten op het benutten van de nieuwste technologische ontwikkelingen ten gunste van onze klanten en verwachten een aanhoudende vraag naar Solita’s diensten in 2024, vooral op het gebied van AI, data- en cloudtransformatie.