Nieuws Vlaams-Brabant Solvay zet rem op eendaagse bedrijfsreizen

Solvay zet rem op eendaagse bedrijfsreizen

Foto Getty Images

Solvay zet rem op eendaagse bedrijfsreizen

BRUSSEL – Chemiegroep Solvay wil de CO2-uitstoot van haar bedrijfsreizen, die tijdens de coronapandemie met bijna 70 procent daalde, niet opnieuw zien toenemen. Ze lanceert daarvoor een reeks maatregelen, zoals het afraden van trips van één dag met het vliegtuig, zo meldt Solvay donderdag in een persbericht.

“De coronacrisis heeft veel veranderd, maar we zien dat het ook op die manier werkt”, zegt Solvay-woordvoerder Peter Boelaert. Dat geldt bijvoorbeeld voor het thuiswerk – werknemers mogen nog altijd tot vier dagen per week thuiswerken -, maar ook voor de bedrijfsreizen, die in veel gevallen vervangen kunnen worden door online meetings.

“Het doel is om onze reisgewoontes op postcoronaniveaus te houden door alle werknemers te leren hoe ze de CO2-impact van hun reizen kunnen verminderen door positieve acties, zoals minder reizen of reisopties kiezen met minder milieu-impact”, zegt Hervé Tiberghien, chief people officer van Solvay, in een persbericht.

Maatregelen

Solvay raadt de werknemers bijvoorbeeld aan om minder vaak fysiek af te spreken, eendaagse vliegtuigtrips te vermijden, businessclass in te ruilen voor economy en de trein te nemen in plaats van het vliegtuig. De CO2 die toch nog uitgestoten wordt, zal worden gecompenseerd (tegen 100 euro per ton CO2) in een fonds dat duurzame projecten ondersteunt.

Solvay, met hoofdzetel in Brussel, stelt wereldwijd meer dan 21.000 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.