Nieuws Vlaams Brabant Starter van de week: Goedbegonnen

Starter van de week: Goedbegonnen

Starter van de week: Goedbegonnen

HAACHT – Aan de J. Nuytsstraat in Wespelaar (Haacht) is recent cateringbedrijf Goedbegonnen van start gegaan. De zaak van Luc en Ben Bergs, vader en zoon, is onze starter van de week.

Ze wilden altijd al iets samen doen, vader Luc en zoon Ben Bergs. Het werd een horecaopleiding “restauranthouder-kok”. Beiden slaagden met brio. En van het een kwam het ander. “Een tijdje geleden is dan het idee ontstaan om een cateringzaak op te starten”, zegt vader Luc. “We mikken op het segment van ontbijten aan huis of op locatie.”

Koudwatervrees

Aanvankelijk wilden de mannen al starten in maart dit jaar maar door de uitbraak van de coronacrisis werd de lancering uitgesteld. “De koudwatervrees sloeg een beetje toe”, erkent Luc. “We wilden goed van start gaan, in de geest van de naam van de zaak. Niemand wist echter op dat moment wat er ons te wachten stond. Daarom hebben we beslist toch nog even te wachten. Intussen hebben we niet stilgezeten: het concept van Goedbegonnen is verder uitgediept en verfijnd. We werken rond drie kernpunten: eco, homemade en lokaal.”

Eco, homemade en lokaal

Goedbegonnen wil zo weinig mogelijk restafval produceren. De onderneming gebruikt bio-verpakkingen die volledig recycleerbaar en/of afbreekbaar zijn.  Alles is verpakt in bio-karton of bio-pp. “Zelfs onze boter zit in boterpapier en niet in kleine vlootjes. We bieden de klant dan ook geen klassieke ontbijtmand aan, maar een volledig bio-afbreekbare box.  Om onze klanten te helpen, zit er in elke doos een recyclagehandleiding”, luidt het. Het gros van het assortiment wordt in eigen huis gemaakt: chocopasta, pannenkoeken, speculaas, brownies,… “Dit zal in de nabije toekomst nog toenemen. Zo kunnen we de versheid garanderen. Andere producten kopen we lokaal als het kan. Zo werken we voor onze sinterklaaschocolade samen met chocoladeatelier Chocola Tuti uit Kampenhout.”

Thema-ontbijten

In het aanbod zitten standaard en uitgebreide ontbijtboxen. Liefhebbers van veggie of mensen die glutenvrij eten kunnen eveneens terecht bij Goedbegonnen. De ondernemers zijn zinnens om geregeld thema-ontbijten aan te bieden. “Begin december hebben we een sinterklaasontbijt, aan huis of op locatie geleverd door een echte roetpiet. Andere thema’s zullen later nog gecommuniceerd worden”, vertelt Luc nog. Bestellingen moeten minstens 72 uur op voorhand doorgestuurd worden. De zaak werkt voorlopig in de regio Keerbergen, Haacht, Tildonk, Wespelaar, Kelfs, Wakkerzeel, Boortmeerbeek, Hever, Schiplaken, Bonheiden en Rijmenam. Wie buiten deze zones geholpen wilt worden, kan via het antwoordformulier contact opnemen met de zaakvoerders Luc en Ben.

Ook voor bedrijven 

Bedrijven kunnen eveneens gebruikmaken van de service van Goedbegonnen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Boortmeerbeek
Boortmeerbeek

Starter van de week: BO HAIR

BOORTMEERBEEK - Aan de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek heeft kapsalon BO HAIR de deuren geopend. Zaakvoerster Brenda Olcas is onze starter… Lees meer