Nieuws Vlaams-Brabant Statik behaalt duurzaamheidslabel

Statik behaalt duurzaamheidslabel

Statik behaalt duurzaamheidslabel

LEUVEN – Het Leuvense digitale bureau Statik certificeerde zich op 22 november als een B Corp. Dit duurzaamheidslabel is weggelegd voor bedrijven die bewust de balans bewaken tussen winst en positieve impact op vlak van mens en omgeving.

Statik is het 25ste Belgische bedrijf dat dit label behaalt en komt zo terecht in het rijtje van bedrijven zoals Alpro, StreetwiZe en Oxfam Fair Trade.

Duurzaamheidsdoelstellingen

Statik kiest ervoor om uitsluitend te werken voor klanten die bijdragen tot de duurzameontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Denk aan  KU Leuven, Samen Sterker, Tele-Onthaal, Vlaams Instituut Gezond Leven, Vlaamse Parkinson Liga, Waterleau, Comate, Shaved Monkey, Tree Company…

Winstdeelname

Daarnaast genieten de werknemers mee van een systeem van winstdeelname en zet Statik intern in op vrijwilligersdagen en pro bono projecten. Zelfsturing, werkgeluk en (digitale) duurzaamheid zijn enkele topics die Statik al jarenlang vol overtuiging uitdraagt. In Schoon Schip, de Statik podcast, doet het Leuvense bedrijf deze strategie uit de doeken.

Circulaire economie

Statik daagt vanuit haar digitale expertise graag de status quo uit. Zo is ze sinds 2019 partner van het internationale Sharepair project over circulaire economie. Met dit project zetten steden, Europese onderzoeksinstellingen, koepelorganisaties van repair cafés en ook Statik zelf zich actief in voor een herstel-economie. Zo ontwierp en bouwde Statik het Repair Connects platform en draagt ze financieel ook 11% van het hele project.

Klimaatambassadeur

Statik timmert al jaren aan een maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen. Zo neemt dit digitale bureau momenteel voor het 3de jaar deel aan het Voka Charter Duurzaam Ondernemen en werd ze in 2020 door Voka en de provincie Vlaams-Brabant verkozen tot Klimaatambassadeur. Statik heeft hoge klimaatambities en zal haar voetafdruk tegen 2030 halveren.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

7 falingen

ZAVENTEM/MEISE/STROMBEEK-BEVER/ZEMST - De Nederlandstalige ondernemingsrechtbank van Brussel heeft het faillissement geopend van 7 bedrijven.  Lees meer