Nieuws Vlaams Brabant Stefano Malvolti CEO bij Univac

Stefano Malvolti CEO bij Univac

Stefano Malvolti CEO bij Univac

MalvoltiUnivac uit Ottenburg, een internationaal biotechnologiebedrijf gericht op het ontwikkelen van innovatieve vaccins op basis van activering van NK-cellen, benoemde  Stefano Malvolti als CEO en Tyler Martin als onafhankelijk bestuurder en voorzitter van de Raad van Bestuur.

Stefano Malvolti brengt bijna twee decennia ervaring mee in het succesvol opzetten van nieuwe organisaties, projecten en teams in de meest complexe en diverse instellingen in de particuliere en de volksgezondheid. Hij komt van  van GAVI, het Vaccine Alliance, waar hij verantwoordelijk was voor de coördinatie van de elf vaccine delivery programs waaronder Ebola en Inactivated Polio Vaccine.

Voor hij bij GAVI werkte, bekleedde Malvolti functies in beleid, strategie, forecasting, supply chain en finance bij Novartis Vaccines, PATH, Novartis Pharma en Baxter Healthcare. Hij behaalde een MPH aan de Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health en een Master in Business Economics aan de Bocconi-universiteit. “Ik ben erg blij om Univac te vervoegen op dit voor het bedrijf cruciale moment”, zegt Malvolti. “De overgang van een virtuele structuur naar een volledig functionerend bedrijf is essentieel om succes te realiseren met deze baanbrekende technologie. Ik ben blij dat ik mijn ervaring in de vaccin-industrie en in de uitbouw van bedrijven en teams kan inzetten om van Univac een succes te maken.”

Tyler Martin is momenteel CEO bij Adjuvance Technologies en oprichter en CEO van Great Plains Biotechnologie, met meer dan twintig jaar ervaring in de ontwikkeling van geneesmiddelen. Hij was eerders al President en Chief Medical Officer bij Dynavax Technologies Corporation en een lid van de Raad van Bestuur. Voordat hij bij Dynavax kwam was Tyler Martin voorzitter van HuMAbs LLC en werkte hij zeven jaar bij bij Chiron.

Tyler Martin behaalde een BS in de chemie en een MD van de Universiteit van Nebraska. Hij voltooide zijn fellowship bij pediatrische infectieziekten en moleculaire microbiologie aan de Washington University in St. Louis, Missouri.

Univac werd opgericht in 2013 in Ottenburg. Het bedrijf is gericht op de ontwikkeling van nieuwe generatie vaccins. Univac vaccins hebben het potentieel om te voldoen aan medische behoeften waarvoor nog geen vaccins bestaan of waarvan de behandelingen erg duur zijnen.

 

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.