Nieuws Vlaams Brabant Sterrenchefs halen neus niet op voor afhaalmenu’s en streetfood

Sterrenchefs halen neus niet op voor afhaalmenu’s en streetfood

Sterrenchefs halen neus niet op voor afhaalmenu’s en streetfood

LEUVEN/STROMBEEK-BEVER/BRUSSEL – Het regende dan wel Michelinsterren begin deze week, tot nader order blijft de horeca gesloten. Maar dat betekent niet dat er niet geroerd wordt in de potten van de sterrenchefs. In Vlaams-Brabant en Brussel bieden minstens een 10-tal sterrenrestaurants afhaalmenu’s aan. Sterrenresto La Canne en Ville uit Elsene heeft zelfs streetfood in de aanbieding. 

Waarom zouden sterrenchefs zich niet mogen wagen aan bijvoorbeeld het simpele streetfood-concept zoals de Elsense sterrenchef Kevin Lejeune dat doet? Klassiekers als burgers, hotdogs, pita en burrito’s  worden voortaan aangeboden in boxen die de chef zelf samenstelt: “Vier verschillende boxen met telkens verse producten, kwaliteitsvol vlees en vooral een persoonlijke toets”, luidt het bij het Elsense sterrenrestaurant  La Canne en Ville dat uitpakt met “Streetfood box by Kevin Lejeune”.

Simpel principe 

Het principe is simpel: je mengt de ingrediënten en maakt ze in één of twee keer gemakkelijk klaar. Daarna doe je je tegoed aan een warme maaltijd wanneer je maar wil. In de box vind je ook nog een korte technische fiche met de verschillende stappen van het recept. “De menu’s zijn beschikbaar voor twee personen, je hoeft dus niets toe te voegen of weg te gooien”, luidt het.

Andere sterrenresto’s 

La Canne en Ville is niet het enige sterrenrestaurant dat het afhaalconcept invoerde. In Leuven sprongen restaurants Arenberg en EssenCiel op de kar. Ook ’t Stoveke uit Strombeek-Bever en Alain Bianchin uit Overijse doen mee net als resto’s Sir Kwinten uit Sint-Kwintens-Lennik, Brasserie Julie in Sint-Martens-Bodegem en Michel in Groot-Bijgaarden. In het centrum van Brussel zijn er afhaalmenu’s bij een handvol sterrenresto’s zoals Comme Chez Soi en Wine in the City.

 

 

Reageer op dit bericht

Sector

Gerelateerde berichten

Begijnendijk, Diegem
Begijnendijk

13 falingen

LINTER/BEGIJNENDIJK/KAMPENHOUT/ZAVENTEM/WEZEMBEEK-OPPEM/DIEGEM/VILVOORDE/KRAAINEM/GANSHOREN/EVERE/ANDERLECHT - De ondernemingsrechtbanken van Leuven en Brussel hebben 12 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer

Dilbeek, Haren
Dilbeek

Vinci legt hand op familiebedrijf

DILBEEK/HAREN - Het Dilbeekse familiebedrijf Legendre Conveyors, integrator van transportsystemen en lijnmanagement,  is overgenomen door Vinci Energies Belgium uit Haren.  Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Tienen
Tienen

Sociaal bloedbad bij Bosch

TIENEN - Op een bijzondere ondernemingsraad donderdag heeft de directie van Bosch Tienen een grote herstructurering aangekondigd. Er staan 400… Lees meer