Nieuws Vlaams-Brabant Taxisector en overheid op voet van oorlog

Taxisector en overheid op voet van oorlog

Taxisector en overheid op voet van oorlog

BRUSSEL – De Brusselse taxichauffeurs pikken het niet dat de Brusselse regering een tijdelijke oplossing wil aanbieden aan de Uber-chauffeurs en bereiden gerechtelijke stappen voor. Indien het voorstel van ordonnantie dat de taxiwet van 1995 aanpast of opschort, wordt goedgekeurd in het Brussels parlement, gaan de chauffeurs daar meteen tegen in beroep. Dat schrijft L’Echo en wordt aan Belga bevestigd door FeBeT, de Brusselse taxifederatie.

De Brusselse meerderheidspartijen Groen, DéFI, Open VLD en one.brussels-Vooruit dienden maandag een voorstel van ordonnantie in dat een aantal bepalingen van de taxiwet van 1995 aanpast of tijdelijk opschort. Zo kunnen de 2.000 Uber-chauffeurs mogelijk vanaf 10 december toch nog aan de slag blijven, in afwachting van de goedkeuring van het taxiplan van de Brusselse regering.

Beroep 

“Vanaf het moment dat deze ‘pleister’ wordt gestemd en verschijnt in het Belgisch Staatsblad, zullen we meteen een geding indienen bij het Grondwettelijk Hof”,  zegt Sam Bouchal, secretaris-generaal van taxifederatie FeBeT. Daar laten ze het bovendien niet bij.  “We zullen het Brussels gewest even goed aanvallen, net om haar op haar verantwoordelijkheden te wijzen en schadevergoedingen te eisen”, vervolgt Bouchal.

Wegblokkades 

Donderdag volgen ook fysieke acties van de taxichauffeurs. Heel vroeg in de ochtend starten ze met wegblokkades op verschillende plaatsen in Brussel, zoals aan het Meiserplein, het Schumanplein en andere invalswegen. “Het zal zeer moeilijk zijn om morgen in Brussel te rijden”, waarschuwt Bouchal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.