Nieuws Vlaams Brabant Toekomst recreatiepark verzekerd

Toekomst recreatiepark verzekerd

20140106 - BRUSSELS, BELGIUM: Illustration picture shows Mini-Europa and Oceade at the Brussels Heysel-Heizel, Monday 06 January 2014. Mini-Europa and Oceade will stay at the Brussels Heysel till December 2016. BELGA PHOTO DIRK WAEM

Toekomst recreatiepark verzekerd

BRUSSEL – Lange tijd zag het ernaar uit dat recreatiepark Mini-Europa op de Heizel in Brussel eind vorig jaar de deuren zou sluiten. Maar nu is er toch witte rook. Mini-Europa blijft op de Heizel en wordt later geïntegreerd in het project NEO-Europea. 

Goed nieuws voor een van de populairste toeristische trekpleisters van onze hoofdstad: er is een akkoord bereikt om Mini-Europa op de Heizel in Brussel te houden. Eerder werd nochtans aangekondigd dat het miniatuurpark eind december definitief de deuren zou sluiten. Nu lijkt een heropening – als de coronamaatregelen het toestaan – voorzien in maart 2021.

Midden september kondigde de directie van Mini-Europa aan het miniatuurpark tegen het einde van het jaar te sluiten. Met de stad Brussel waren er al geruime tijd gesprekken aan de gang voor een verlenging van het contract, maar drie maanden voor het einde van het huidige contract was er nog steeds geen witte rook. De stad Brussel wilde de prijs van de huurovereenkomst van de gronden waarop het park ligt, optrekken van 250.000 euro naar 350.000 euro. “We kunnen het aan onze burgers niet maken dat een commercieel bedrijf winst maakt door de subsidies van een stad”, klonk het toen.

Nu is dan toch een akkoord bereikt tussen Mini-Europa en de hoofdstad. Het park blijft wel degelijk open, en zal ook worden uitgebreid en gemoderniseerd. “Deze overeenkomst is het resultaat van de samenwerking tussen Brussels Expo, Unibail-Rodamco-Westfield en Mini-Europe”, klinkt het in een gezamenlijk persbericht. “Ze weerspiegelt de steun van de lokale economische actoren voor het NEO-Europea-project dat Brusselaars, Belgen en toeristen een baanbrekende bestemming wil bieden, eigen aan de grote Europese metropolen.” NEO-Europea zal naast onder andere Kinepolis en pretpark Spirouland dus ook een groter en gemoderniseerd Mini-Europa onderdak bieden.

De toeristische site van Mini-Europa wordt uitgebreid en gemoderniseerd, en zou opnieuw de deuren openen op 29 maart.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Brussel, Leuven
Brussel

Sweco Belgium trouwt met BUUR

LEUVEN/BRUSSEL - Ingenieurs-, advies- en ontwerpbureau Sweco Belgium  neemt de medewerkers en projecten van het Leuvense BUUR (Bureau voor Urbanisme)… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Strombeek-Bever, Tielt-Winge
Strombeek-Bever

Distributeur zoekt groei met hippe slippers

TIELT-WINGE/STROMBEEK-BEVER - Regalo Esclusivo, distributeur van trendy schoenen en handtassen, wil haar aanbod verder uitbreiden met de hippe slippers van… Lees meer