Nieuws Vlaams-Brabant Twitter doekt Brussels kantoor op

Twitter doekt Brussels kantoor op

Foto Reuters

Twitter doekt Brussels kantoor op

Nadat twee spilfiguren afgelopen week opstapten, doekt Twitter het hele Brusselse kantoor op. Dat meldt Financial Times donderdag. Bij de Europese Unie wekt de sluiting volgens de zakenkrant bezorgdheid op over het naleven van de strenge digitale richtlijnen.

Julia Mozer en Dario La Nasa, die volgens vijf bronnen vorige week hun post verlieten, waren verantwoordelijk voor Twitters digitaal beleid in Europa en hielden zich bezig met de invoer van het pakket wetten uit de Digital Services Act (DSA). Vanuit het relatief kleine kantoor in Brussel werd zo voor de hele regio toegezien op het naleven van de EU-richtlijnen, die vaak strenger zijn dan in de VS.

Door de sluiting heerst twijfel onder EU-kopstukken dat de invoer van de DSA wel zal slagen. Donderdag zal de Europese Commissie cijfers publiceren die zouden aantonen hoezeer Twitter achterstaat in de strijd tegen desinformatie.

In november stapte ongeveer de helft van de 7.500 wereldwijde Twitter-werknemers op, nadat de nieuwe CEO, Elon Musk, hen voor een ultimatum stelde: “extreme hardcore” zijn en lange intense dagen maken of vertrekken. Ook in Brussel kozen heel wat medewerkers voor het tweede. Hoewel Julia Mozer en Dario La Nasa initieel nog bij het bedrijf bleven werken, gooiden ook zij afgelopen week de handdoek in de ring.

Zowel Mozer en La Nasa weigerde te reageren bij Financial Times. Bij Twitter was niemand beschikbaar voor een reactie.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.