Nieuws Vlaams-Brabant Uitgebreide zomerterrassen zijn een blijver, maar worden wel betalend

Uitgebreide zomerterrassen zijn een blijver, maar worden wel betalend

Horecaterras op de Diestse Grote Markt.

Uitgebreide zomerterrassen zijn een blijver, maar worden wel betalend

DIEST – De uitgebreide horecaterrassen in de zomer keren in Diest voortaan jaarlijks terug. Uitbaters moeten er wel voor betalen. Bovendien komen er aanpassingen aan het terrasbeleid, die voor meer uniformiteit en toegankelijkheid moeten zorgen. Dat meldt het stadsbestuur. 

De stad Diest laat uitgebreide horecaterrassen voortaan elke zomerperiode toe. Van 1 mei tot en met 2 oktober zullen cafés en restaurants meer terrasruimte kunnen gebruiken. De uitgebreide zomerterrassen kwamen er voor het eerst in de zomer van 2020, toen als een veiligheidsmaatregel in de strijd tegen corona. Nu wordt die regeling dus permanent.

Toegankelijkheid

“Horeca-uitbaters zullen voortaan wel betalen voor de extra terrasruimte”, zegt het stadsbestuur in een bericht. “Tijdens de coronaperiode werd de volledige terrasbelasting nog kwijtgescholden, als steun voor de toen zwaar getroffen horeca. De terrasconstructies zullen bovendien uniform van kleur en vorm moeten zijn, zodat ze een mooi geheel vormen.”

Ook de verkeerssituatie verandert ten opzichte van vorige jaren. Er komt geen voetgangerszone meer op de rijweg, zoals de voorbije zomers het geval was. Op die manier wordt rekening gehouden met de toegankelijkheid voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.