Untitled design (3)

VINCI Energies Belgium versterkt haar positie met de overname van Caitlann Consulting

VINCI Energies Belgium (Brussel) neemt het Waals-Brabantse Caitlann Consulting over, een IT-bedrijf gespecialiseerd in databasebeheer en -support. Caitlann Consulting maakt voortaan deel uit van de ICT business line van VINCI Energies Belgium. Met deze overname versterkt VINCI Energies Belgium haar positie op de ICT-markt op het vlak van databasebeheer, alsook haar aanwezigheid in het zuiden van Belgiƫ.

Caitlann Consulting werd in 1998 opgericht door eigenaar Peter Claeys en is gevestigd in Wauthier-Braine. Met een team van een 20-tal Oracle en MS SQL database engineers beheert Caitlann Consulting meer dan 1000 databanken, voornamelijk voor klanten in de gezondheidszorg en nutssector. Het merendeel van de klanten van Caitlann Consulting is gevestigd in het zuiden van België.

Met deze overname bevestigt VINCI Energies Belgium haar sterke positie op de ICT-markt, en wordt ook het bereik in de gezondheidszorg en de nutssector uitgebreid.

Strategische uitbreiding en complementariteit

“De markt van database management groeit snel en met de overname van Caitlann Consulting positioneren we ons om in te spelen op deze expansie”, klinkt het bij Marc Lemaire, Managing Director van VINCI Energies Belgium, die de overname strategisch uitlegt. “Door de integratie van de expertise en het sterke klantenbestand van Caitlann Consulting, breiden we niet alleen ons ICT-aanbod uit, maar versterken we ook ons engagement om een innovatief en kwalitatief offering te bieden aan onze klanten.”

Ook Dirk Devoghel, Manager van de ICT business line binnen VINCI Energies Belgium, is blij met deze overname en benadrukt de synergieën tussen Caitlann Consulting en Axians, het ICT-merk van VINCI Energies, in België. “Vandaag is Axians België actief in audiovisuele oplossingen, kritische communicatie, bedrijfsapplicaties, work & service management, informatiebeheer en hybrid cloud & cybersecurity. Het database management aanbod van Caitlann Consulting vult deze activiteiten perfect aan. Bovendien sluit de sterke focus van Caitlann Consulting op managed services naadloos aan op het bestaande Axians dienstenportfolio en versterkt dit ons vermogen om uitgebreide diensten aan de industrie en gezondheidszorg te bieden.”

Positieve vooruitzichten

Ook voor Caitlann Consulting ziet de toekomst bij VINCI Energies er veelbelovend uit. Het bedrijf blijft gevestigd in zijn huidige vestiging in Wauthier-Braine en wordt een nieuwe autonome business unit binnen de ICT business line van VINCI Energies Belgium. Wilfried Goossens, huidig Service Delivery Manager bij Caitlann Consulting, zal deze nieuwe business unit leiden, de continuïteit verzekeren en bouwen op de synergieën binnen de VINCI Energies Groep.

“Toetreden tot VINCI Energies combineert de kracht van een internationale groep met de voordelen van een gedecentraliseerde bedrijfscultuur, waardoor we de verdere professionalisering en groei van ons bedrijf kunnen verzekeren met behoud van autonomie als business unit”, besluit Peter Claeys, voormalig eigenaar van Caitlann Consulting. Deze overname versterkt niet alleen de positie van VINCI Energies Belgium op de ICT-markt, maar ook het engagement van VINCI Energies Belgium om haar expertise in de gezondheidszorg en nutssectoren verder uit te breiden.