Nieuws Vlaams Brabant Voka Vlaams-Brabant schaart zich achter strategisch groeiplan Brussels Airport

Voka Vlaams-Brabant schaart zich achter strategisch groeiplan Brussels Airport

Voka Vlaams-Brabant schaart zich achter strategisch groeiplan Brussels Airport

brussels-airport1-300x200Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant schaart zich achter de Strategische Visie 2040 van Brussels Airport Company. “Onze nationale luchthaven in Zaventem is vandaag al goed voor 3,2 miljard euro toegevoegde waarde en 60.000 directe en indirecte jobs. De 60.000 jobs van vandaag kunnen er 120.000 zijn tegen 2040. Als we niets doen, blijft van dat getal alleen het laatste cijfer over: nul”, zegt Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka Vlaams-Brabant.

“De concurrentie uit onze buurlanden landen is enorm en de voorbije jaren groeiden de luchthavens daar wel, terwijl de onzekerheid en politieke blokkades in ons land er voor zorgden dat we de boot misten. Vanaf nu is het evolueren of uitdoven. Daarom zijn we voorstander van een luchthaven die aangepast is aan de toekomst, zowel qua capaciteit, mobiliteit als werkgelegenheid.”

Voka is tevreden dat er in de Strategische Visie 2040 op vlak van mobiliteit elementen terugkomen waar de organisatie al jaren voor ijvert, zoals tramverbindingen, een hst-lijn, meer en beter openbaar vervoer op elk uur van de dag en een tweede toegangsweg naar de luchthaven.

De organisatie hoopt op een snelle doorbraak. “Dit innovatieve plan kan een vertrekpunt zijn om met een open geest naar een gedragen oplossing te zoeken en lusten en lasten op een evenredige manier te verdelen.”

Volgens Voka moet er ook snel werk gemaakt worden van een stabiel juridisch kader en moet de communautaire strijdbijl begraven worden. “De aanhoudende onzekerheid en bepaalde geluidsnormen zorgen voor veel ongerustheid bij alle spelers op de luchthaven.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.