Nieuws Vlaams Brabant Voka zet schouders onder innovatiefestival

Voka zet schouders onder innovatiefestival

Peter Van Biesbroeck.

Voka zet schouders onder innovatiefestival

LEUVEN/HALLE/VILVOORDE – Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant is partner van de nieuwe (digitale) editie van het Leuvense innovatiefestival and& van 21 tot 25 april. 

And& is een 5-daags (digitaal) festival van 20 tot en met 25 april waarbij (inter)nationale sprekers én het brede publiek het gesprek met elkaar aangaan over een innovatieve en duurzame toekomst. Vanwege de synergie met duurzaam ondernemen, innovatie en digitalisatie, is Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant partner van dit initiatief. Voka zal er spreken over duurzaam ondernemen, een zelfrijdend voertuig testen in de straten van Leuven en een panelgesprek houden over innovatiesubsidies.

Innovatief en duurzaam 

Peter Van Biesbroeck, algemeen directeur van Voka Vlaams-Brabant ‘Voka Vlaams-Brabant is een trotse partner van het and&festival. We steunen dit initiatief vanwege het innovatieve en duurzame karakter en de sterke link met onze regionale werking. Om de uitdagingen van de toekomst ten volle aan te pakken, moeten we samen blijven ondernemen en onze ondernemers inspireren met innovatieve voorbeelden uit binnen- en buitenland. Daarnaast biedt dit festival de kans om digitaal te netwerken met gerenommeerde sprekers uit alle hoeken van de wereld en met gelijkgezinden uit onze provincie”, zegt Van Biesbroeck.

Thema 

Thema van and& 2021 is ‘Innovate for the better’. De organisatoren van het festival hebben omwille van corona het fysieke festival omgebouwd tot een hybride event waarbij online internationale sprekerssessies afgewisseld worden met netwerken. Deze crisistijden vragen innovatie. Dit jaar laat het festival de stemmen weerklinken van o.a. Time Magazine’s kid-of-the year Gitanjali Rao, Waze-oprichter Uri Levine, Wikipedia-oprichter Jimmy Wales, econoom Mariana Mazzucato, EU-commissaris Margrethe Vestager, Nassim Taleb (auteur van Fooled by Randomness, The Black Swan en Antifragile) en Alicia Garza (mede-oprichtster van de Black Lives Matters Movement). Voor Voka zal Frank Beckx, directeur van het kennis- en lobbycentrum van Voka, op het appel zijn voor het openingsdebat op de Entrepreneurial Summit dat in het teken van duurzaam ondernemen staat.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Aarschot, Begijnendijk
Aarschot

Jody doet voortaan VIP-suikerontharingen

BOOISCHOT/AARSCHOT/BEGIJNENDIJK – Schoonheidssalon Be Smooth uit Booischot (regio Aarschot-Begijnendijk) mag zich voortaan een VIP-instituut voor suikerontharing noemen. Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Boortmeerbeek
Boortmeerbeek

Starter van de week: BO HAIR

BOORTMEERBEEK - Aan de Leuvensesteenweg in Boortmeerbeek heeft kapsalon BO HAIR de deuren geopend. Zaakvoerster Brenda Olcas is onze starter… Lees meer