Nieuws Vlaams Brabant Voka ziet trambus als opstap naar volwaardig tramnet

Voka ziet trambus als opstap naar volwaardig tramnet

Voka ziet trambus als opstap naar volwaardig tramnet

trambusDe Lijn Vlaams-Brabant heeft zondag in Vilvoorde voor het eerst een testrit uitgevoerd met een trambus, op het tracé van de toekomstige ringtram van het Brabantnet. Voka Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant is verheugd dat Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) en de Vlaamse openbare vervoersmaatschappij kiezen voor een snelle realisatie van de ringtram door middel van een trambus. “Hierdoor krijgen we op korte termijn een duurzaam alternatief voor de auto. Hopelijk is dit de start van een snelle uitrol van het volledige Brabantnet”, zegt algemeen directeur Peter Van Biesbroeck.

In Vilvoorde werd de trambus voorgesteld die op korte termijn de Heizel met Brussels Airport verbindt via het station van Vilvoorde in minder dan 40 minuten. Die trambus is de voorloper van de Ringtram en een sneller en goedkoper alternatief dan een tram.

“Voor ons is hoogwaardig openbaar vervoer op dit tracé enorm belangrijk want het verbindt verschillende belangrijke economische knooppunten in onze regio, zoals de bedrijventerreinen en de reconversiezone van Vilvoorde, Machelen, Diegem en uiteraard de luchthaven”, zegt Van Biesbroeck.

De files op en rond de Brusselse ring kosten de economie per jaar 200 miljoen euro. De noodzakelijke aanpassingen aan de ring zijn in volle voorbereiding, maar het is belangrijk dat pendelaars een alternatief hebben tijdens de werken aan de ring, die gepland zijn in 2019.

“We hopen dat de Ringtrambus effectief rijdt tegen de start van de werken en dat ondertussen verder gewerkt wordt aan de twee andere tramverbindingen: de Luchthaventram en de tram langs de A12. De bedrijven in onze regio klagen over de vele mobiliteitsproblemen. Als we aantrekkelijk willen blijven als regio om in te werken, zijn alle duurzame oplossingen voor het verkeersinfarct in het hart van ons land welkom.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Asse, Halle
Asse

5 falingen

OPWIJK/ASSE/WEMMEL/VORST/HALLE - De ondernemingsrechtbank van Brussel heeft 4 bedrijven en een vzw failliet verklaard.  Lees meer