thierry geerts

Voormalige baas van Google België wordt CEO Kamer van Koophandel van Brussel

Beci, de Kamer van Koophandel van Brussel, heeft donderdag Thierry Geerts, voormalig hoofd van Google België, benoemd tot nieuwe CEO. Hij treedt op 1 juni in functie en vervangt Olivier Willocx, die in februari zijn vertrek aankondigde.

Zijn eerste taak, legt Geerts uit, is het versterken van de Kamer van Koophandel van Brussel en het Verbond van Ondernemingen van de hoofdstad "om de belangen van de Brusselse bedrijven te verdedigen in een snel veranderende wereld, gekenmerkt door digitalisering, artificiële intelligentie, milieu-uitdagingen en internationale crisissen".

Thierry Geerts is geen onbekende in de bedrijfswereld. In de jaren 90 runde hij een industriële wasserij in Schaarbeek en Molenbeek, daarna bekleedde hij verschillende managementfuncties in de media bij Mediahuis, voordat hij de baas werd van Google België

"Ik kijk ernaar uit om de ondernemersgemeenschap in onze bruisende hoofdstad te vertegenwoordigen", zegt hij. "Brussel heeft veel troeven die in het buitenland erkend worden, maar die we te weinig uitbuiten."

Beci, wat staat voor Brussels Enterprises Commerce & Industry, is het resultaat van een partnerschap tussen de Kamer van Koophandel en het Verbond van Ondernemingen te Brussel. De organisatie vertegenwoordigt twee derde van de werkgelegenheid in Brussel en meer dan 35.000 bedrijven.