Nieuws Vlaams-Brabant VVBB bekroont Marleen Porto-Carrero als Overheidsmanager van het Jaar 2022

VVBB bekroont Marleen Porto-Carrero als Overheidsmanager van het Jaar 2022

Marleen Porto-Carrero, CEO van Farys. Foto: VVBB

VVBB bekroont Marleen Porto-Carrero als Overheidsmanager van het Jaar 2022

BRUSSEL – In aanwezigheid van mevrouw Petra De Sutter, federaal minister voor Ambtenarenzaken, reikte de VVBB in het Pacheco Center haar jaarlijkse prijzen uit. Marleen Porto-Carrero, die sinds 2016 aan het hoofd staat van Farys, is uitgeroepen tot Overheidsmanager van het Jaar 2022.

Sinds 1997 organiseert de Vlaamse Vereniging voor Bestuur en Beleid (VVBB) de verkiezing van de Overheidsmanager van het Jaar. Na een publieke oproep worden de verschillende kandidaten beoordeeld op basis van een tiental criteria. De academici van de VVBB stellen een shortlist samen waarna de voltallige Raad van Bestuur unaniem de laureaat verkiest. Die eer valt nu Marleen Porto-Carrero te beurt. Zij leidt sinds 2016 een organisatie van ongeveer 1.000 medewerkers die, onder de operatornaam Farys, de activiteiten van de intergemeentelijke samenwerkingsverbanden TMVW en TMVS verzorgt. Als adjunct algemeen directeur stond zij van 2000 tot 2005 al in voor de financiële, commerciële en ondersteunende diensten van TMVW.

“Ik ben bijzonder vereerd met deze titel, maar ik wil hem integraal delen met het bestuur en alle stakeholders van Farys: onze deelnemende steden en gemeenten, de collega nuts- en waterbedrijven, onze dienstverleners en, niet in het minst, al onze medewerkers. Zij maken ‘ontzorgen’ elke dag waar”, reageerde Marleen Porto-Carrero na de verkiezing.

Naast de titel van Overheidsmanager van het Jaar 2022 deelde de VVBB ook de Carrièreprijs uit aan Linda Boudry, voormalig directeur van het Kenniscentrum Vlaamse Steden. De VVBB reikte ook voor het eerst een prijs uit voor Overheidstalent van het Jaar. Dorien Bauwens van Digitaal Vlaanderen kwam in deze categorie als laureate uit de bus.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.