Na twaalf jaar houdt Stephanie ermee op. Foto scl

Zaakvoerster uit Rotselaar sluit na 12 jaar definitief haar schoenenwinkel

ROTSELAAR - Schoenenwinkel Stepato uit Rotselaar houdt het voor bekeken. Stephanie Vanderwegen (35) sluit zo na twaalf jaar haar winkel in de Stationsstraat. “Na al die tijd ga ik dan toch aan de slag met mijn diploma als maatschappelijk werkster”, zegt ze. Tot de sluiting op 1 april houdt Stephanie een laatste uitverkoop.

Een vaste waarde voor winkelaars in Rotselaar houdt ermee op. Schoenenwinkel Stepato staat al sinds november in uitverkoop en houdt er op 1 april definitief mee op. “De beslissing is al een tijdje geleden gevallen”, zegt Stephanie. “Ik had persoonlijk nood aan iets nieuws. Maar ook economisch is er veel veranderd. Eerst had je natuurlijk de coronacrisis, en de energieprijzen jagen iedereen op kosten.”

In het shoppinglandschap is er ook veel bewogen sinds Stephanie haar winkel begon. “Grote ketens en online shoppen vallen niet bij te houden voor een kleine handelaar”, zegt ze. “We hebben nog de persoonlijke aanpak te bieden, maar mensen kiezen al snel voor het gemak van online winkelen. Daar heb ik me als handelaar nooit aan gewaagd. Ik sta er maar alleen voor en zo’n grote stock inslaan is gekkenwerk. Tegenwoordig bestelt iedereen tien pakjes, om er dan negen terug te sturen. Dat kan ik als kleine winkel niet volgen.”

LEES OOK. Schoenenwinkel ondergaat renovatie in de strijd tegen online verkoop

April luidt een hele nieuwe levensfase in voor Stephanie. Ze kijkt terug op een heel mooie tijd in de winkel. “Ik ben eigenlijk opgeleid als maatschappelijk werkster, wat vanaf mei mijn nieuwe job wordt”, vertelt ze. “Toen ik een jaar in het buitenland verbleef na mijn studies, bleef het rondspelen in mijn hoofd om hier een schoenenwinkel te openen.”

Zo gezegd, zo gedaan. Stephanie trad als 23-jarige in de voetsporen van haar ouders, die al 38 jaar op de markt staan. “Die stoppen er niet mee, trouwens”, zegt Stephanie. “Dat gerucht ging even rond, maar ze zullen nog steeds trouw op de markt staan.”