K law team 2020

Advocatenkantoor K law blijft klimmen op de ladder

KORTRIJK - Het Kortrijkse advocatenkantoor K law maakt een bijzonder jaar mee. Niet zozeer omwille van een veelbesproken virus, maar wel omwille van zijn sterke groei. De voorbije maanden werden liefst zes nieuwe medewerkers aangetrokken, bij wie ook Ruben Van Hirtum, die een opmerkelijke carrièreswitch maakt van professioneel volleyballer bij topploeg Knack Roeselare naar het business and commercial departement van K law. De groei van het kantoor noopt ook tot een verhuis van het Beneluxpark naar het Cotton Business Park, tussen Kortrijk en Stasegem.

K law, opgericht in 2014 door onder meer Tillo Mestdagh, heeft een kostenassociatie met KPMG Tax & Legal Advisers. Samen met K Law verhuizen ook de diverse afdelingen van KPMG (audit, accountancy, tax & advisory) naar de nieuwe kantoorsite.

Volgens Jim Bauwens, advocaat-vennoot van K law Kortrijk, beantwoordt de gerenoveerde en energiezuinige site van de voormalige Kortrijkse Katoenspinnerij aan de noden van een modern advocatenkantoor in volle expansie. Arthur Lahousse en Thomas De Clerck, advocaten bij K law, leggen verder uit: “K law Kortrijk werd in 2014 opgericht en kende sindsdien een sterke groei. Om deze groei verder te ondersteunen hadden we nood aan extra ruimte, zeker gelet op de recente aanwerving van zes nieuwe medewerkers. Twee van hen zijn senior profielen uit gerenommeerde advocatenkantoren in België. De vier andere advocaten komen van de studiebanken en beginnen hun stage bij ons. Dit alles maakt dat ons kantoor in Kortrijk gegroeid is van drie advocaten in 2014 tot op heden meer dan twintig enthousiaste medewerkers, een cijfer dat we in de toekomst maar al te graag nog zien groeien”.

Het feit dat samen met K law ook alle afdelingen van KPMG mee verhuizen onderstreept de ambitie van de groep en moet bijdragen tot een verdere groei van KPMG en K law. Jim Bauwens bevestigt : “Een multidisciplinaire aanpak is key, niet in het minst voor onze klanten. Dit laat immers toe dat wij onze klanten een full-service kunnen aanbieden”.

Van alle markten thuis

In Kortrijk is K law actief binnen vijf gespecialiseerde praktijkgroepen: vastgoedrecht, vennootschapsrecht, commercieel recht, fiscaal recht en fiscale litige, en het arbeids- en sociaal zekerheidsrecht. K law is een nationaal advocatenkantoor met op heden ongeveer 90 advocaten met vestigingen in Brussel, Antwerpen, Hasselt en Kortrijk. Het Kortrijkse kantoor heeft zich de voorbije jaren ook op de kaart gezet dankzij de begeleiding van Belgische bedrijven op de Franse markt en omgekeerd, via de Eurometropool samenwerking.