Malfait vader en dochter

Aflossing van de wacht bij Malfait Verzekeringskantoor

KORTRIJK - Bij Malfait Verzekeringskantoor wordt een historische stap gezet. Vader Erlend Malfait geeft de fakkel door aan dochter Helena. Erlend Malfait stichtte eigenmachtig het naar hem genoemde verzekeringskantoor en maakte er een cruciale speler van in de sector van de makelaars. Met het aantreden van Helena Malfait verankert vader Erlend zijn kantoor in de eigen regio en garandeert meteen ook het onafhankelijk en familiaal karakter. Een dubbelslag zeg maar.  

Malfait is in de sector van onafhankelijke verzekeringsmakelaars nog altijd een sterk groeiende speler op de West-Vlaamse markt. Sinds 2004 werden slag om slinger andere West-Vlaamse kantoren overgenomen en vlekkeloos geïntegreerd. Toen Vanherpe werd overgenomen in 2016/2017, tekende Malfait voor een omzet van om en bij de 3,5 miljoen euro. Nu ligt 4 miljoen euro in het bereik.

De markt van onafhankelijke verzekeringsmakelaars is zich nog volop aan het consolideren. Allia uit Roeselare mag zich in West-Vlaanderen de nummer één noemen bij de onafhankelijke spelers. Malfait stelt nog meer groei in het vooruitzicht in de komende jaren. Het kantoor focust voor 80 procent op het bedrijfsleven en voor 20 procent op de particuliere markt.
In de persoon van zijn eigen dochter Helena heeft Erlend Malfait nu de opvolging definitief verzekerd, al zal hij zelf -uit liefde voor het vak, zoals hij zelf zegt- ook actief blijven. Zijn dochter werkte al jaren mee, nadat ze in het buitenland ervaring opdeed bij grote groepen.