augment

Anthony Duffeleer verovert de wereld vanuit Parijs met augmented reality bedrijf Augment

WAREGEM - Na het plotse overlijden van zijn broer, vorige zomer, werd gewezen architect Anthony Duffeleer (geboren in Waregem) plotsklaps geroepen om het in Parijs gevestigde bedrijf Augment te leiden. Augment is, zoals de naam al laat vermoeden, een hightech- en softwarebedrijf dat zich op vandaag een belangrijke speler mag noemen in het domein van de augmented reality toepassingen. Niet alleen is het operationeel management van West-Vlaamse oorsprong, dat geldt ook voor de investeerders. Zij tekenen voor het grootste belang.

Augment werd opgericht in 2011 in Parijs. In 2017 stapte de participatiemaatschappij Vinteor mee in als referentie-investeerder. Vinteor is een groep Vlaamse ondernemers met onder meer West-Vlamingen Bernard De Meester (TVH) en Jos Deslee (ex Bekaert-Deslee) aan boord.

Augment specialiseert zich in het integreren van 3D-applicaties in operationele processen. Niet enkel voor kmo’s maar ook voor multinationals, genre Coca-Cola en Mondelez, werden al  oplossingen uitgerold voor field sales teams verspreid over de wereld. Het platform biedt meerwaarde op drie terreinen: sales, e-commerce en R&D. "Ik durf zeggen dat Augment wereldwijd een belangrijke positie in de markt heeft, niet omdat we AR-technologie aanbieden, wel omdat we erin slagen het te vertalen in werkbare en kosten reducerende oplossingen", aldus CEO Anthony Duffeleer. "Onze kracht ligt in het efficiënt digitaliseren door het aanbieden van een end-to-end platform: van 3D-productie tot SAAS AR-applicaties voor iOS en Android en alles daartussen. Onze app werd al meer dan 4 miljoen keer gedownload. Onze klanten kunnen gebruik maken van wel 400.000 3D-modellen die op ons platform geuploaded werden. Wij hebben een virtuele fabriek gebouwd waar honderden designers verspreid over gans de wereld 24/7 3D-modellen maken voor ons platform. De positieve impact op de carbon footprint is iets waar we ook best trotst op zijn."