Sagaert-Sabine-1600×900

Ardo kiest opnieuw voor vrouwelijke CEO

ARDOOIE - De Ardooise producent van diepvriesgroenten en -fruit Ardo heeft een nieuwe CEO: Sabine Sagaert. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt via het nationale persagentschap Belga. Sagaert volgt de Nederlandse manager Gabrielle Kalkwijk op, die eind februari 2024 haar mandaat neerlegde, en dat omwille van persoonlijke redenen.

Het familiebedrijf uit Ardooie is een wereldspeler in de productie van diepvriesgroenten, -fruit en -kruiden. Ardo verkoopt jaarlijks bijna een miljoen ton groenten en fruit in meer dan 100 landen en is goed voor een omzet van 1,4 miljard euro.

Sabine Sagaert heeft een cv om u tegen te zeggen. De familie Haspeslagh, hoofdaandeelhouder van Ardo, kiest voor de tweede opeenvolgende maal om de functie van CEO uit te besteden aan een extra-muros. Ardo is een heuse multinational, maar heeft het heeft het – omwille van de conjunctuur maar ook omwille van klimatologische omstandigheden –  niet bepaald onder de markt.  Met Sagaert is er alvast één grote zekerheid: ze kent de markt van de consumer goods in de voedingssector als geen ander.

foto: Mediahuis/de Standaard (archief)