AZ Damiaan Bart-De-Bock

Bart De Bock wordt algemeen directeur bij AZ Damiaan Oostende

OOSTENDE - De raad van bestuur van het AZ Damiaan Oostende heeft Bart De Bock benoemd tot algemeen directeur van het ziekenhuis. Hij zal zijn mandaat per 1 mei opnemen. Hij volgt Peter Verhulst op die aan de slag gaat als algemeen directeur van het Onze Lieve Vrouw Ziekenhuis in Aalst.

Naast de vele uitdagingen in AZ Damiaan zal Bart De Bock ook de opdrachten in het kader van de netwerkvorming en in het kader van de samenwerking van de ziekenhuizen in Oostende opnemen.

Bart De Bock studeerde master handelswetenschappen optie accountancy aan EHSAL, behaalde verschillende bijkomende masteropleidingen in de rechten en in financiën onder meer aan de VU Brussel en aan EHSAL, en volgde een International MBA for executives aan de Vlerick Management School. Na dat alles volgde ook nog een master in management en beleid van de gezondheidszorg aan de RU Gent. Na een eerste werkervaring bij onder meer het Ministerie van Financiën en Petercam Brussel, doorliep Bart De Bock een aantal leidinggevende functies bij KBC Securities Brussel.

In 2010 startte hij zijn loopbaan in de ziekenhuissector als financieel-administratief directeur en personeelsdirecteur in het Stedelijk Ziekenhuis Roeselare en naderhand als financieel-administratief directeur in AZ Delta Roeselare. Sinds 2015 is Bart De Bock werkzaam als financieel-administratief directeur van AZ Sint-Lucas in Gent.