willyNaessens award 2023120DSC_5415(1)

Bedrijvengroep van Willy Naessens kroont zich tot ‘Onderneming van het Jaar’

WAREGEM, KRUISEM - Willy Naessens mocht in Brussel de trofee in ontvangst nemen van 'Onderneming van het jaar'. Zijn bedrijvengroep is actief op meerdere fronten: in diverse sectoren van de bouw, maar ook in de voedingssector. Willy Naessens bouwde zijn imperium uit from scratch en vanaf zijn veertiende, zoals hij ook uitvoerig vertelt in het dit jaar bij Lannoo uitgegeven boek 'Mijn Tien Geboden'. Vandaag is de peetvader van de Vlaamse bedrijven 84 jaar jong. Hij staat dus al zestig jaar op de bres.  

Willy Naessens zei bij de overhandiging van de begeerde trofee dat hij als voorzitter van de naar hem genoemde bedrijvengroep,  drie belangrijke taken heeft: toezien op de boekhoudkundige cijfers, zorgen voor naambekendheid en erover waken dat de vrede in het huishouden wordt bewaard. Zelf heeft hij altijd gezworen bij een familiale verankering. "Als ze na mijn dood het bedrijf  verkopen, sta ik terug recht uit mijn graf om die deal ongedaan te maken" , zei hij ooit met een knipoog.

Toen hij zeventig werd gaf hij de operationele fakkel van CEO door aan Dirk Deroose, die tot op vandaag zijn rechterhand en vertrouwensman bij uitstek is. De kinderen (Veerle, Sem) en zijn schoonzoon (Filip Van Hautegem) dragen elk op hun domein grote verantwoordelijkheden in managementfuncties.

De award 'Onderneming van het Jaar 'wordt toegekend volgens strikte criteria: excelleren in groei, in innovatie, in ondernemerschap, internationale visie, duurzaamheid en deugdelijk bestuur. Geconsolideerd flirt de Willy Naessens Group met een omzet van 1 miljard euro. In de 50 bedrijven werken alles bijeen 2.500 mensen.

Het verhaal van de Willy Naessens Group is er ook een van 'cherchez la femme'. Marie-Jeanne Huysman, zijn eerste grote liefde, staat der Willy al zijn hele carrière lang discreet maar meer dan voorbeeldig bij in al zijn zaken.

foto: Mediahuis/Belga