Vandenbroecke Marie Overname foto_6

Beloftevolle start-up My Add On doet eerste overname

KORTRIJK - De beloftevolle start-up My Add On van Marie Van den Broeck (27) heeft zowaar zijn eerste overname gerealiseerd. De deal werd ondertekend zoals het moet: met een glaasje bubbels. De interesse ging richting een andere starter, Dek-a-Bed uit de Kempen. My Add On is actief vanuit Hangar K. Oprichtster en door ondernemerschap gedreven Marie Van den Broeck zocht en vond een vrij pragmatische en gebruiksvriendelijke oplossing voor krukken die pijn doen aan de handen en altijd in de weg staan.

Marie Van den Broeck kreeg het idee voor haar onderneming My Add On toen haar oma met krukken moest stappen. Van den Broeck zag hoe moeilijk haar oma het had met de krukken. Ze vielen om, deden pijn aan haar handen, ze stonden in de weg. Van den Broeck wou dat veranderen. Sinds ze jong was, probeert ze voor elk probleem een oplossing te vinden, en met My Add On was het niet anders.

Met behulp van acceleratoren, zoals Start it @KBC, kwam het bedrijf van de grond. My Add On wil het gebruik van krukken en rolstoelen destigmatiseren middels vrolijke designs en een concept dat krukken en rolstoelen uiterst gebruiksvriendelijk maakt. Van den Broeck werd voor haar creativiteit en zin voor innovatie beloond in 2017, want ze kreeg toen de titel ‘Student-Ondernemer van het Jaar’ door Unizo.

De noodzakelijke klik

“Ik hoorde Marie van My Add On voor het eerst op de podcast van Techmag, en geloofde direct in haar visie. Ik nam dus meteen de telefoon en maakte een afspraak met haar”, aldus Jonas Detavernier, mede vennoot van Dek-a-Bed. “De klik was er, en zo startte het begin van ons einde. We laten ons bedrijf in goeie handen achter, we hebben vertrouwen in haar missie en visie.”

Dek-a-Bed ontstond in het brein van een aantal jonge toen-nog studenten die samen Advanced Business Management aan de UCLL in Leuven studeerden. Voor hun SBP (Small Business Project) opdracht kwamen ze met Dek-a-Bed op de proppen. Een bed opmaken is voor niemand leuk en leidt vaak tot een gevecht met de lakens. Echter, voor bepaalde personen met een fysieke beperking is het niet eens meer mogelijk om zelfstandig het eigen bed op te maken.

Het trio studenten Steffie Kempen (Herentals), Jonas Detavernier (Mol) en Koen Van Loock (Haacht) loste dit probleem op met een toestelletje dat je helpt om het bed op te maken. “De eerste batch die we hadden, vloog de deur uit en daarna hebben we een wachtlijst opgemaakt voor verdere bestellingen”, aldus Detavernier. “We hebben alle drie een fulltime job en namen Dek-a-Bed erbij in bijberoep. Het werd echter iets te druk voor ons. Het product heeft nog veel potentieel, maar wij hebben niet langer de nodige tijd beschikbaar. Dek-a-Bed is in goede handen, daar ben ik zeker van.”

Grote ambities

Ook voor My Add On is de overname ideaal. Het bedrijf van de dynamische Marie Van den Broeck is in volle expansie zowel op de internationale markt als met het lanceren van nieuwe producten. De Dek-a-Bed past dan ook volledig binnen de bestaande toekomstige productlijn, al zal de naam gewijzigd worden naar MyBedMaker om in lijn te blijven met de eigen branding en stijl. “De ambities voor My Add On zijn groot”, aldus Van den Broeck. “Wij spreken over de 20x20x20 ambitie. In komende 5 jaar willen we 20 nieuwe, innovatieve producten in de markt zetten, in 20 landen met een team van 20 personen. Gelukkig ben ik niet alleen. Eind dit jaar stapt straffe madam Félice Vandenabeele mee in het bedrijf als co-founder en slaan we de handen in elkaar.”

Verder start My Add On ook dit najaar met het aantrekken van extern kapitaal in de vorm van win-win leningen. Dit om de groei te ondersteunen en de nieuwe producten in de markt te zetten.

info: www.myaddon.be

Voor meer info over de winwinleningen: info@myaddon.be