Unizo KMO 19

beMatrix en DX-Solutions zijn West-Vlaamse KMO’s van het Jaar

ROESELARE - Unizo West-Vlaanderen heeft in Roeselare zijn KMO's van het Jaar bekend gemaakt. Bij de maakbedrijven gaat de onderscheiding naar de Roeselaarse innovatieve standenbouwer beMatrix, dat stilaan een prijzenkast vol heeft. Bij de dienstenbedrijven ging pur sang ondernemer Xavier Dekeyster van de Harelbeekse IT-consultant DX-Solutions met de hoogste eer lopen.

Verschillende criteria waaronder innovatie, (ambitie voor) internationaal ondernemen, personeelsbeleid, financieel beleid, energie & milieu, ondernemingszin, marketing & communicatie werden beoordeeld.  "Het was helemaal niet simpel om drie finalisten te selecteren, laat staan een winnaar", aldus Ruben Degryse, lid van de jury. "Er werden heel wat goeie, grondige dossiers ingediend. Die drie finalisten in iedere categorie moesten ons dan tijdens een bedrijfsbezoek overtuigen waarom zij de titel verdienden. Ook dat was niet gemakkelijk, maar uiteindelijk zijn we blij met de winnaars."

Wouter Blomme, directeur van UNIZO West-Vlaanderen, is verheugd met het aantal ingediende dossiers. "West-Vlaanderen is de provincie met het grootste aantal ingediende dossiers en dat bewijst opnieuw het clichébeeld van de noeste West-Vlaming", zegt Wouter. "Familiebedrijven en kleine KMO's zijn bedrijven die niet vaak in the picture staan, maar voor een enorme rijkdom staan en ook internationaal vaak goed scoren. Hoog van de toren blazen zit niet in de West-Vlaamse aard, maar die erkenning verdienen ze wel. Die erkenning willen we hen dan ook geven via deze uitreiking."

Stevige partner

Xavier Dekeyster is zaakvoerder bij DX-Solutions uit Harelbeke. Hij brengt met zijn équipe professionals mensen, bedrijven en technologie samen door bedrijfsprocessen slim te automatiseren. Zo worden bedrijven en organisaties op een hoger digitaal niveau getild. De jury was zeer lovend over het inspirerend verhaal van DX-Solutions, dat bij voorkeur optreedt als anderen afhaken. Het is ook een echt groeibedrijf met een alsmaar stijgende tewerkstelling. Daarop aansluitend is er een heel duidelijk en sterk HR-beleid. Volgens CEO Xavier Dekeyster zijn er momenteel zeker vijf vacatures.

Modulaire kwaliteit

BeMatrix uit Roeselare wordt vol passie geleid door Stefaan Decroos en Edwin Van der Vennet. Het bedrijf brengt modulaire en vooral innovatieve oplossingen op de markt voor standenbouw, events en displays. In de internationale standenbouwwereld is beMatrix een trendsetter. beMatrix is sterk groeiend, duurzaam, financieel gezond en staat in voor groeiende tewerkstelling in de regio rond Roeselare.

Prijs van de sympathie

Unizo koos ook de meest beloftevolle jonge KMO van het Jaar. Daar ging het jonge Roeselaarse Floorify van Pieter Buyck en Marie Callens met de bloemen lopen. De missie van het bedrijf is duidelijk: het duffe imago van laminaat en vinyl afstoffen en deze vloertypes op een innovatieve manier weer trendy maken, los van de grote spelers. Sinds drie jaar zetten ze hiervoor met succes hun Rigide vinylvloer collectie in en dat over de landsgrenzen heen. Volgens de jury toonde Floorify zich sterk inzake marketing, inzake HR-aanpak en ook financieel.