Flixbus

Brugge krijgt nu ook goedkope busverbindingen met Praag, Krakau, Parijs en Brest

Vanaf 6 april 2017 start het Duitse (Beieren) FlixBus met dagelijkse busverbindingen vanuit/naar Praag en Krakow. Vanaf 29 juni 2017 organiseert de maatschappij ook dagelijkse verbindingen vanuit/naar Parijs en regelmatige verbindingen vanuit/naar Brest. FlixBus is een jonge Europese mobiliteitsaanbieder voor lange afstanden. Op dit moment connecteert FlixBus 1.000 bestemmingen in twintig landen, waaronder Brugge met Dortmund en London. Daar komen heel binnenkort nieuwe bestemmingen uit vijf landen bij. Omdat FlixBus in verschillende steden aan de slag is, wordt Brugge voortaan goed bereikbaar vanuit Eindhoven, Maastricht, Aken, Köln, Bonn, Düsseldorf, Frankfurt, Würzburg, Nürnberg, Brno, Ostrava, Katowice, Tourcoing, Rennes en Lorient.

Burgemeester Renaat Landuyt ziet er een meerwaarde in: “Voor het verblijfstoerisme in Brugge zijn de nieuwe verbindingen vooral interessant omwille van hun connecties met de luchthavens van Keulen, Frankfurt, Charles de Gaulle, Orly en het HST-station Lille Europe", aldus Landuyt. We werken al een tijdje gericht op het aantrekken van nieuwe rechtstreekse trein- en busverbindingen vanuit belangrijke transporthubs omdat Brugge vooral op een internationaal cliënteel werkt. Niet minder dan 45 procent van onze bezoekers reizen met het vliegtuig en/of (hogesnelheids)trein en reizen dan door naar Brugge. Omgekeerd bieden de nieuwe verbindingen een comfortabel alternatief voor Bruggelingen die van plan waren om met de wagen naar deze transporthubs of steden te reizen.”

Volgens Rosa Donat, perswoordvoerster FlixBus, is het potentieel groot: “Sinds de start van de verbinding op Dortmund en London, is het aantal reizigers in Brugge verdubbeld", zegt Donat. "Het potentieel van de vier nieuwe verbindingen voor Brugge schatten we dan ook hoog in. Nog meer reizigers uit de regio zullen kunnen profiteren van een directe toegang tot Europa’s grootste busnetwerk.”