Madou

Bruggeling Bob Madou (42) wordt de nieuwe CEO van Club Brugge

BRUGGE - Bob Madou wordt de nieuwe CEO van Club Brugge. Dat heeft het voetbalbedrijf net voor de jaarwending kenbaar gemaakt. Madou volgt Vincent Mannaert op die zelf besloot de functie neer te leggen op het einde van het huidige seizoen.

Bob Madou (42) is een geboren en getogen Bruggeling. Na zijn studies aan de KU Leuven was hij ondermeer aan de slag voor de Britse tennisfederatie, als communicatiedirecteur en chief business officer van de Belgische voetbalbond en als merkstrateeg bij de VRT. Sinds februari 2018 is Madou aan de slag als chief business officer bij Club. In die functie maakte hij samen met Mannaert en CFO Nicky Laukens deel uit van het directiecomité en nu groeit hij dus door tot CEO.

Triumviraat

Madou zal in zijn nieuwe functie leiding geven aan een directiecomité van drie. Huidig CFO Nicky Laukens ziet zijn takenpakket uitgebreid worden met de volledige cel operations van Club, inclusief beheer van het Basecamp, The Nest en het Jan Breydelstadion. Naast CFO Nicky Laukens zoekt Club verder naar een nieuwe chief sports officer.

Bob Madou gaf volgende commentaar op zijn benoeming: “Ik wil Bart, Vincent en de volledige raad van bestuur bedanken voor het vertrouwen”, aldus de nieuwe CEO. “De voorbije jaren kreeg ik de kans om Club Brugge mee te kunnen vormgeven aan de zijde van Vincent. Zijn schoenen zijn groot om te vullen maar ik heb er alle vertrouwen in dankzij het sterke team op Club en de steun van Vincent waar ik zeker nog ga kunnen op rekenen. Nu is het belangrijk om de juiste chief sports officer te vinden. Ik kijk alvast uit naar de toekomst.”

foto: Unibet/Club Brugge