brussels airport

Brugse Citymesh helpt Brussels Airport aan 5G-netwerk

BRUGGE - Tegen eind maart moet een 5G-netwerk zorgen voor meer comfortabele en snellere internet verbindingen voor de beheerders en operatoren op de nationale luchthaven van Zaventem. Dit wordt mogelijk dankzij de expertise en de aangepaste technologie die het Brugse Citymesh in huis heeft. Citymesh en Brussels Airport verleggen met hun samenwerking grenzen als voorlopers voor andere sectoren in België om een competitief voordeel te creëren met private mobiele connectiviteit”, zegt Mitch De Geest, CEO van Citymesh.

Citymesh is de volwassen geworden kmo van Mitch De Geest, een technologie entrepreneur avant-la-lettre en in die zin een echte pionier. Ook nu blijkt hij met zijn privaat aanbod van 5G alweer een stap voor te zijn op veel anderen. Voor hem is het duidelijk: de beschikbaarheid van 5G is vaak een doorslaggevend criterium voor bedrijven om zich al dan niet te vestigen in ons land. Ook cruciale instellingen, zoals Brussels Airport er één is, willen graag het nec plus ultra als het om technologie gaat. De algemene invoering van een 5G-netwerk in België is nu helaas nog niet rond, vooral omwille van politiek gekrakeel.

Snelle groei

Citymesh is een private speler in het aanbieden van 5G. Recent raakte bekend dat ook de haven van Zeebrugge scheep gaat met het Brugse bedrijf voor de uitrol van 5G. Uit recente verklaringen in de media blijkt dat Citymesh voor zijn 5G-installatie ook kan rekenen op interesse vanuit de Europese instellingen die in Brussel zijn gevestigd. Ook het nabije buitenland klopt in Brugge aan. De snelle groei van het Brugse bedrijf, brengt ook de behoefte mee aan vers kapitaal. Rond deze tijd is een investeringsronde bezig die allicht snel zijn beslag zal krijgen.

Citymesh kocht in 2015 radiospectrum van BIPT om wifi netwerken uit te rollen in steden waar geen verbindingen van Proximus of Telenet waren. In 2017 viel in Europa de beslissing om net die radiogolven te gebruiken voor het 5G-netwerk en had Citymesh een hele straatlengte voorsprong bij het uitrollen van 5G.