LVD personeel

Carl Dewulf (LVD) krijgt platinum op het concours ‘best managed companies’

WEVELGEM - Voor het zevende opeenvolgende jaar werd het 2e en 3e generatie familiebedrijf LVD (van de families Lefèbvre, Vanneste en Dewulf) opgenomen in de lijst van best managed companies van België. Dat is een concours dat opgezet wordt door Deloitte. De selectiecriteria van de jury zijn steeds strenger. Het belette LVD niet om in Brussel te worden uitgeroepen tot één van de best geleide bedrijven van het land. CEO Carl Dewulf mocht met de grootste onderscheiding (platinum), inclusief felicitaties van de jury, naar huis gaan. Het West-Vlaamse LVD is een wereldbedrijf in de hoogtechnologische plaatbewerkingsmachines, stelt meer dan 2.000 mensen tewerk en is vertegenwoordigd in 47 landen met 19 dochterondernemingen. Naast het hoofdkantoor in Wevelgem en de robotproductie in Houthalen-Helchteren heeft het technologiebedrijf nog productievestigingen in Italië, Slovakije, de VS, India en China.

foto: archief

LVD Company nv heeft het platinum label ontvangen, de bekroning voor bedrijven die zeven jaar na elkaar het best managed companies-label behouden. Het BMC-programma toetst de deelnemers elk jaar aan een wereldwijd beproefd kader. Het erkent privébedrijven die een heldere strategie, sterke competenties en betrokkenheid bij het bedrijf vertalen in solide financiële resultaten. De jury heeft LVD erkend voor haar uitmuntende bedrijfsprestaties en kent haar het ultieme BMC-kwaliteitslabel toe, een eer zonder voorgaande.

Dit jaar viert het Best Managed Companies-programma haar zevende editie in België waarbij Deloitte Private, Econopolis en KU Leuven op zoek gaan naar sterk presterende privébedrijven in het Belgische ondernemerslandschap. Tijdens het hele proces worden de bedrijven begeleid door een BMC-coach van Deloitte Private die LVD uitdaagde om te reflecteren over haar strategie, operationele en financiële processen.

Wereldspeler in zijn sector

LVD is een wereldspeler in plaatbewerkingstechnologie: machines, software, automatisering, digitalisering en robotisering. Met een van de meest uitgebreide gamma's in de branche biedt LVD innovatieve en geïntegreerde oplossingen om productieprocessen te verbeteren volgens de smart factory-principes.

“Wij zijn trots op ons platinum label, de bevestiging van een duurzame bedrijfsvoering volgens de hoogste normen", benadrukte CEO Carl Dewulf bij het ontvangen van de onderscheiding. "Het onderstreept onze  veerkracht en onze heldere visie, jaar na jaar. Het is een eer om lid te blijven van deze exclusieve community van sterkst presterende Belgische privébedrijven. Onze erkenning als Best Managed Company, zeven jaar na elkaar, bewijst dat wij over sterke troeven beschikken om ons ook door moeilijke tijden te loodsen, en de uitdagingen van morgen te trotseren.”

Eerste platinum

Deloitte verklaarde zich trotst dat het voor de eerste maal platinum-laureaten mocht onderscheiden. "Deze bedrijven zijn voortrekkers van het Belgische ondernemerschap en hebben jaar naar jaar bewezen duurzaam succes te behalen en veerkrachtig te zijn in onzekere tijden” zei Bruno Peelaers, programmaleider Best Managed Companies en partner bij Deloitte Private. “Alle laureaten blijven ons imponeren met hun sterke en duurzame groei, zelfs midden veranderende marktomstandigheden. Ze tonen veel flexibiliteit, aanpassingsvermogen, en blijven altijd een stap voor op hun concurrenten. Bovendien hebben ze bewezen dat hun managementteams de organisatie door uitdagende tijden heen kan loodsen en tegelijkertijd kan focussen op de ontwikkeling en het welzijn van hun werknemers. Deze bedrijven stimuleren innovatie, talent en diversiteit, waardoor ze echte leiders zijn in hun sector.”