CRM 26-06-21 Roland Maes en Zuhal Demir

CEO’s 4 Climate helpt bedrijven vergroenen

Uw onderneming duurzamer maken, hoe begin je daaraan? Om u te begeleiden in de doolhof van mogelijkheden en wetgevingen is er CEO’s 4 Climate. Zij willen ondernemers een platform bieden met informatie en inspiratie over vergroening met behulp van Climate Cafés en themasessies. Het eerste hoofdthema is duurzame mobiliteit. Van 17 tot en met 19 september is er het nationaal EV Drivers Event waar je verschillende elektrische wagens kan testen.

Een netwerk van klimaatbewuste ondernemers samenbrengen die elkaar versterken in het streven naar een vergroening van het Vlaamse ondernemerslandschap, dat is waar CEO’s 4 Climate naar streeft. Vandaag tellen ze al een 40-tal leden en hun aantal stijgt snel. Voor die ondernemers wil CEO’s 4 Climate een rechterhand zijn om de transitie naar een duurzame economie te versnellen door ondernemers informatie te verschaffen over de mogelijkheden die er zijn.

Climate Cafés

Op zaterdag 26 juni was het eerste live Climate Café met onder andere Vlaams Energieminister Zuhal Demir en een 60-tal ondernemers. “Tijdens het evenement werd het beleid en de link met de Green Deal toegelicht. Dat weekend merkte je dat er toch heel wat interesse is voor duurzaamheid en dat heel wat bedrijven mee op die kar willen springen”, aldus Roland Maes, bezieler CEO’s 4 Climate.

Afgelopen donderdag vond ook de eerste themasessie rond duurzame mobiliteit plaats waarin de nieuwe wetgeving rond duurzame bedrijfswagens werd uitgediept. “Deze wetgeving ondersteunt de transitie naar groene mobiliteitsoplossingen. Een panel van 4 experts en innovators van Optimile, SiMS Mobility, Traject en LinkedCar bracht hun visie over de impact en opportuniteiten voor hun bedrijf in de mobiliteits sector maar ook voor alle andere bedrijven”, gaat Roland verder. “Er werd gesproken hoe je een bestaande vloot kan omvormen om future proof te zijn en te voldoen aan de noden van de huidige en toekomstige werknemers. Denk maar aan alternatieven als fietsen, deelwagens en openbaar vervoer en hoe je dat kostenplaatje tegenover die van een wagen zet.”

Elektrische wagens ontdekken

Van 17 tot en met 19 september volgen dan drie dagen waarop CEO’s 4 Climate ondernemers de kans geeft om een groot gamma aan elektrische wagens en service providers te ontdekken en er zelf een testrit maken. “Zowat alle merken met een elektrische model in hun gamma zullen er zijn. Op die manier kunnen ondernemers kennis maken met de wagen en er alles over te weten komen. De drie dagen zullen doorgaan in Snowball in Kortrijk.

Inschrijven is verplicht via deze link.

CEO’s 4 Climate (kortweg C4C) wil inspireren en andere ondernemers tonen hoe ze met hun bedrijf de opwarming van de aarde kunnen tegengaan en tonen dat die acties hun bedrijf en de omgeving waarin ze actief zijn ook versterken.