Persoone Dominique Guatemala

Chocolatier Dominique Persoone is West-Vlaamse Ambassadeur

BRUGGE - Dominique Persoone (53) werd woensdagavond door De Krant van West-Vlaanderen (Roularta) verkozen tot West-Vlaams Ambassadeur 2021. De Brugse chocolatier haalde het op een gala-avond in La Brugeoise in Brugge van andere genomineerden Will Tura, Emma Meesseman, Flip Kowlier, Yves Lampaert, Jean-Pierre Six, Brihang, Jennie  Vanlerberghe, Anneleen Fransen en Michèle George.

Het is voor de vierde keer dat De Krant van West-Vlaanderen, Radio 2, Focus & WTV en het provinciebestuur op zoek gingen naar iemand die het voorbije jaar een straffe prestatie neerzette én ‘West-Vlaanderen àdemt’ zoals juryvoorzitter Michel D’Hooghe het verwoordde. Dominique Persoone beantwoordt als geen ander aan deze criteria, vonden zowel de vakjury als de lezers, luisteraars en kijkers tijdens de stemronde bij de organiserende media.

Fiere West-Vlaamse ondernemer

Wim Lybaert haalde het in 2018, Niels Destadsbader in 2019 en het duo Wim Opbrouck-Saghine Lampaert vorig jaar. De nieuwe primus Dominique Persoone is niet alleen een primus in zijn vak, hofleverancier en actief van Brugge over Mexico tot in Congo. Vooral zijn sappig West-Vlaams valt niet te negeren, zelfs niet op nationale televisie waar hij het voorbije jaar zowel in ‘Over De Oceaan’ als  ‘Junior Bake Off Vlaanderen’ voor de vrolijke en culinaire noot zorgde.

“Ik ben trots op mijn roots”, wist de chocolatier te vertellen. “Als ik ergens commentaar krijg dat mijn dialect onverstaanbaar is, zie ik dat als een pluspunt. Ik voel me een beetje als een missionaris die heel de wereld West-Vlaams wil aanleren, want dat is zonder twijfel de mooiste taal die er bestaat.”