Persoone JuliusDominique

Chocolatier Dominique Persoone ziet met zoon Julius zijn opvolging al verzekerd

BRUGGE - Het is nog te vroeg om nu al conclusies te trekken, maar Dominique Persoone mag zich sinds kort verheugen in de blijde intrede van zijn 22-jarige zoon. Op termijn wordt Julius allicht de dauphin. "De instap van de tweede generatie is alvast een verrijking", zo laten Dominique Persoone en zijn meewerkende echtgenote Fabienne De Staercke (die de financies opvolgt) weten.

Julius Persoone is nu al mee verantwoordelijk voor de productie en mag ook nieuwe pralines helpen bedenken. Het nieuws van de komst van Julius in The Chocolate Line, het familiebedrijf van zijn ouders, is afkomstig van Ondernemers, het kwalitatieve en tweewekelijkse ledenblad van Voka West-Vlaanderen.

Bij The Chocolate Line werken er op vandaag zo’n 40 mensen. Dominique Persoone en zijn echtgenote begonnen dertig jaar terug aan hun grote ondernemersavontuur middels een klein winkeltje in het Brugse stadscentrum. Inmiddels klinkt de naam van de immer bescheiden gebleven Persoone als een klok in het milieu. Jaarlijks verwerkte het Brugse bedrijf zo’n 70 ton ruwe chocolade.

Volgens Dominique Persoone stond het zijn zoon Julius helemaal vrij al dan niet te kiezen voor het bedrijf van zijn ouders. Hij volgde de voorbije jaren de kokschool. Volgens Julius Persoone gaat zijn interesse vooral naar productontwikkeling, zeg maar innovatie. Net zoals zijn vader dus. “Nieuwe producten ontwikkelen, dat is bijna chemie en fysica samen”, aldus Julius Persoone in Ondernemers.

foto: The Chocolate Line